BAR -Četri dana imala je beba Š.A. koja je preminula u Opštoj bolnici Bar. Uzrok smrti još nije poznat. U Višem tužilaštvu je formiran predmet i naložena obdukcija, a nalaz se još čeka.

Dan pre beba i majka koja se porodila prirodnim putem otpuštene su kući.

Direktor Opšte bolnice Bar, Dragoslav Tomanović, kazao je da nije bilio nikakvih problema na porođaju i potvrdio da je beba rođena prirodnim putem.

-Vitalnost na rođenju je bila dobra, beba je dobila najveću ocenu i sve vreme hospitalizacije nije bilo nekih vidljivih bolesti.

Dan nakon što su majka i dete otpušteni, roditelji su doneli dete u bolnicu skoro bez znakova života sa obilnim krvarenjima, kazao je dr Tomanović. Prema njegovim rečima, pokušana je reanimacija koja nažalost nije uspela. Slučaj je preuzela policija i tužilaštvo.

PROČITAJTE I: Novorođenče bačeno u koprive preminulo, majka negira da se porodila!?

U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet o ovom slučaju.

-U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom smrti novorođenčeta ženskog pola, koje je preminulo dana 21. juna i od strane tužilaštva doneta je naredba za obdukciju tela novorođenčeta. Od Uprave policije zahtevano je prikupljanje potrebnih obaveštenja od roditelja novorođenčeta, kao i doktora koji su postupali po prijemu bebe u Opštoj bolnici u Baru, a naloženo je i pribavljanje medicinske dokumentacije na ime novorođenčeta. Osim toga, preduzeće se i druge neophodne radnje za kojima se ukaže potreba tokom postupka, a sve u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti koje su od značaja za ovaj slučaj, saopšteno iz Višeg tužilaštva.

Roditelji bebe koja je preminula su iz Bara.