KRAJ ŠKOLOVANjA OBELEŽILI INCIDENTOM: Osnovci gađali zgradu upaljenim bakljama (VIDEO)

S. DRAGOVIĆ

19. 05. 2018. u 07:54

КРАЈ ШКОЛОВАЊА ОБЕЛЕЖИЛИ ИНЦИДЕНТОМ: Основци гађали зграду упаљеним бакљама (ВИДЕО)

Đaci nekontrolisano vitlali bakljama Foto Privatna arhiva

U Podgorici učenici slavili kraj školske godine i umalo da zapale školu. Uprava OŠ "Donja Gorica" zaključana gledala divljanje đaka. Policija istražuje

U PODGORIČKOM naselju Donja Gorica na zgradi osnovne škole "Vlado Milić" izgoreo je deo izolacije nakon što su učenici gađali zgradu upaljenim bakljama i petardama.

Policija je sprečila moguće veće incidente jer je došla na poziv Uprave škole, čiji su članovi, zaključani u zgradi, posmatrali kako učenici gađaju ulaz i fasadu. Direktorka škole je prijavila policiji više svršenih osnovaca i starijih mladića, ali i nekoliko trinaestogodišnjaka, koji zbog godina ne podležu krivičnoj odgovornosti.

PROČITAJTE JOŠ - Baklje, petarde i kupanje za kraj školovanja

Iz uprave škole su rekli da su polumaturanti i manji broj učenika nižih razreda proslavljali kraj školske godine paljenjem baklji na školskom poligonu.

Direktorka škole Biljana Ćulafić ispričala je kako se sve odigralo.

- Đaci su započeli bakljadu, koja je poslednjih nekoliko godina tradicionalna na poligonu škole. U tom trenutku niko decu nije dirao. Mi smo bili ispred da to ispratimo. Potom je rulja krenula prema ulaznim vratima i počeli su da bacaju baklje i druga pirotehnička sredstva prema školi. Mi smo se povukli u školu - priča Ćulafićeva.

PROČITAJTE JOŠ - Kuršumlija: Jedinica za kraj, pa privođenje

Nakon što je policija stigla, đaci su se povukli uz uvredljive povike policajcima. Direktorka je dala izjavu u policiji i sad se čeka njihova reakcija. Uprava škole je skrenula pažnju na to da deca nisu mogla sama kupiti skupa pirotehnička sredstva.

U školi tvrde da su među napasnicima bila i deca koja nisu njihovi učenici. Problem je nastao kada je grupa đaka sa bakljama i petardama krenula prema deci koja su bila ispred ulaza škole i nastavnicima koji su gledali šta se dešava.

Nakon toga su se, tvrde, svi zatvorili u školu, odakle su pozvali policiju i posmatrali šta se dešava ispred, strahujući da se neko ne povredi. U tom trenutku je neko bacio baklju na sims iznad ulaza, a plamen je zahvatio novu fasadu.


ČULE SE DETONACIJE

MEŠTANE Ulice Ivana Milutinovića u Podgorici i u petak su, posle 10 časova, uznemirile detonacije. U parku pored Sportskog centra "Morača" grupa, kako meštani veruju, učenika, proslavljala je kraj školske godine.

Ono što je međutim, izazvalo revolt stanara obližnjih zgrada jeste način na koji su mladi "slavili". Čitav park je bio u oblaku dima zbog upotrebe velike količine pirotehničkih sredstva. Pojedinci su bacali petarde, palili baklje...

Građani tvrde da su mladi udarali u bubnjeve i skandirali "preko Morače".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Д. З.

19.05.2018. 10:06

Деца су, изгледа, изабрали за своју лектиру ону песму: "Збогом, школо, нисам те ни воло, луд сам био што сам долазио!"