SEDMOČLANA porodica Milana Mašanovića uselila se u novu kuću u crmničkom selu Popratnice, koju su izgradili ljudi dobre volje za nepuna tri meseca. U zajedničkoj akciji privrednika i Opštine Bar, Mašanovići su dobili kuću koja je veća i komfornija od stare, a koštala 52.000 evra, od čega je 15.000 evra doniralo preduzeće “Kalamper”, koje je i izvođač radova.

Pročitajte još: Izgorela kuća sedmočlane porodice Mašanović

Useljenje je ozvaničeno u prisustvu donatora, prijatelja i rodbine. Bračni par Mašanović i njihovo petoro maloletne dece izražavaju zahvalnost toplim rečima, dok sreću iskazuju suzama radosnicama.

- Ovo je kuća od srca. Zahvalan sam predsedniku Opštine dr Zoranu Srzentiću, koji je pokrenuo akciju, predsedniku MZ Đuru Markoviću i svim privrednicima koji su pomogli izgradnju, a posebno Eminu Kalamperoviću i preduzeću “Kalamper” koji su nam kuću i sagradili. Napravili su nam mnogo lepšu kuću nego što smo imali - kazao je Milan Mašanović.

Njegova supruga dodaje da je bilo strašno gledati kako gori kuća u kojoj živite.

Pročitajte još: AKCIJA: Sedmočlanoj porodici Mašanović obezbediti krov nad glavom (VIDEO)

- Sve je izgorelo pred našim očima. Strašno je to. Ali sam rekla da je najvažnije da smo svi dobro, posebno da deca nisu povređena. Danas dok stojim pred novom velikom kućom, želim da zahvalim svima koji su pomogli - kaže Radmila Mašanović.

Tog 30. januara Mašanovićima se učinilo da se svet srušio. Ali kako narod kaže, kada se zatvori prozor, otvore se vrata! Bračni par Mašanović i njihovo petoro dece, od kojih najstarija Gospava ima 12 godina, Anđela 10, Dijana devet, Filip šest, a najmlađi Ilija nepunih pet godina, od sada će živeti u spratnoj kući od stotinu kvadrata.

- Verujem da će ova deca izrasti u uspešne ljude - kaže Kalamperović, koji je i najveći donator, dodajući da su i drugi privrednici prikupili 35.000 evra.

Predsednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić zahvalio je svim donatorima koji su se odazvali akciji i doprineli tome da osmočlana porodica Mašanović dobije novu kuću.

- Sreća je što tada niko od članova porodice nije stradao. Odmah nakon tog nemilog događaja, rekli smo da ćemo napraviti novu kuću. Danas stojimo ispred novog doma porodice Mašanović i gledamo ovu srećnu decu i njihove roditelje - kazao je dr Srzentić.