Duško Šiljak, profesor istorije i geografije po zanimanju a dugogodišnji novinar po smislu i želji teško je oboleo u poslednje vreme. Kako život zna da bude nemilosrdan i okrutan, osetio je Duško u poslednjih nekoliko godina. Naime, Duško se bori sa teškim oboljenjem bubrega i neophodna mu je što hitnija transplantacija bubrega.

Duško je nekoliko godina bio i saradnik "Večernjih novosti" a sada radi u računskom centru Socijalističke narodne partije Crne Gore. Njegovi drugovi i prijatelji, odlučili su da pokušaju da mu pomognu i uputili apel za pomoć kako bi ljudi dobre volje pomogli i njima i Dušku da se sakupi neophodni novac za transplantaciju bubrega.

Za lečenje u Turskoj, potrebno je oko 40 hiljada evra. Duško i njegova porodica nisu u mogućnosti da toliki iznos obezbede.

Kako i nalaže tradicija i ljudskost, Dušku su prvi u pomoć pritekli njegovi najbliži, ali su rezultati pokazali da, osim oca koji je nedavno preminuo, nisu kompatibilni, tako da uprkos svojoj dobroj volji, ne mogu da mu doniraju bubreg.

U međuvremenu, Duško koji je od skora i otac predivne devojčice, ide redovno na dijalizu u Klinički centar Crne Gore, ali sve to nije dovoljno da se njegovo zdravstveno stanje popravi. Zbog bolesti ne može da radi, a primanja nisu dovoljna da bi sebi mogao priuštiti operaciju na klinici Adžibadem u Istanbulu, gde garantuju uspeh u transplantaciji.

Uz pomoć rodbine i prijatelja, Duško se bori ali sve više oseća tegobe, zbog čega mu je pomoć preko potrebna.

Ukoliko ste u mogućnosti, Dušku možete pomoći uplatom na sledeći način:

CKB banka Podgorica

Broj žiro računa: 510-2611973213020-07

Primalac: Duško Šiljak Sa naznakom: „Za pomoć u liječenju“