Tri kuće Srba povratnika u mestu Salakovac, severno od Mostara, izgorele su u poslednjih godinu i po dana, a policija je jednu osobu uhapsila.

Poslednja kuća izgorela je pre dve noći, posle čega je reagovala javnost, preneo je Klix.ba.

Portparol MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Ljudevit Marić rekao je da je policija sprovela istražne radnje zbog svih tih dešavanja i da je juče uhapsila jednu osobu.

Pročitajte još: Izetbegović: Srbija i Hrvatska pozivaju na sukobe; Vučić: U BiH da manje koriste reči optužbi


"Zbog istrage koja je u toku, ne možemo dati više detalja, ali možemo reći da je utvrđen uzrok požara i da je jedna osoba uhapšena", izjavio je Marić.

Predstavnik Koordinacije srpskih udruženja Mostara Dušan Golo smatra da sama činjenica da su u krugu od 500 metara u godinu i po izgorele tri kuće Srba predstavlja alarmantan podatak.

Kantonalni odbor SDP BiH HNK zatražio je od MUP HNK da u najkraćem mogućem roku javnosti dostavi informacije o požarima koji su se poslednjih meseci desili u tri srpske povratničke kuće u Gradu Mostaru.

Pročitajte još: SKANDAL U SARAJEVU: Mesić draži od Pamuka

"Želimo verovati da su požari plod nesretnih okolnosti, a ne bilo kakve ili bilo čije namere", naveo je SDP BiH, istakavši da građani ne smeju da strahuju za svoju ličnu sigurnost i sigurnost svoje imovine.

"Ako se, s druge strane, ispostavi da su požari plod namere tražimo hitan i neodložan pronalazak i procesuiranje odgovornih osoba", navedeno je u saopštenju SDP.