Lovci tragaju za dvojicom izgubljenih Barana po planini Rumiji

B.Dabić

14. 02. 2018. u 22:50

Dvojica Berana izgubila su se na području Mikulića pa su lovci krenuli u poteru za njima i srećom ih pronašli

Ловци трагају за двојицом изгубљених Барана по планини Румији

Foto: D, Smolović

Bar - Za dvojicu srednjovječnih Barana „rekreativna“ šetnja u sredu po podne pretvorila se u neprijatnu dramu za malo sa neizvesnim ishodom  i rizikom da noć provedu u vrletima podnožja Rumije, iznad starog Bara.

Iako Barani, oni su se izgubili na području Mikulića, iznad Starog Bara.

Nepristupačnost terena, oštre i strme litice, duboki  kanjoni, šuma i prvi sumrak, sigurno su doprneli da se poveća  dezorentisanost i pojavi panika.

Noć u planini spušta temperaturu i ispod nule, a na pojedinim prevojima ima snega i leda što dodatno povećava rizik kretanja.

Pročitajte još: BIZARNA SMRT: Lovca zgnječio slon

 Dvojica muškaraca srećom su imala signal i pozvali  su telefonom prijatelje u pomoć, još za doba dana.

Iskusnom lovcu Mamu Peročeviću nije bilo do priče, ali je potvrdio oko 21 sat u telefonskom razgovoru  da je  locirao  dvojicu prijatelja, te da je sa drugim lovcima  krenuo  ka njima.

Peročević je dodao da će im trebati oko dva do tri sata da se vrate  u Bar.

Lovcima ovo nije prvi put da spašavaju „izgubljene“ u podnožju Rumije koja postaje sve atraktivnija za rekretivce iz Bara, ali i turiste.

Međutim, očigledno je da mnogi od njih ne poznaju ćudi planine, zahtevnog terena pa avanturizam može lako da se pretoči u izbubljenost u prostoru i traumu.

 U policiji Novostima su kazali da nije prijavljeno da su se izgubila dvojica Barana u podnožju Rumije.   Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)