Zaharija Purović koja je provela 30 godina u SAD, deportovana je nazad u Crnu Goru nakon što su ona i suprug dali različite iskaze o mestu i vremenu njihovog upoznavanja.


Iako je ova 50-godišnjakinja u gradu Sterling Hajts u Mičigenu podigla decu i plaćala dažbine državi, ona je, prema odluci suda i imigracionih vlasti, morala da napusti SAD.

Uprkos tome što nema kriminalni dosije, ona je proterana, kako su njeni sinovi opisali, kao najveći kriminalac, prenosi portal CDM pozivajući se na pisanje američkog portala "Em lajv".

Zahrija je morala odmah da kupi avionsku kartu i vrati se u Crnu Goru, nakon čega se u suzama oprostila od sinova Elvira i Arijana.


PROČITAJTE JOŠ: Stojan Janković oslobođen, odložena deportacija

Problemi su za Zahriju počeli 2001. godine, kada je njen suprug rekao da su se upoznali u SAD. Međutim, oni su se venčali pre nego što su pošli u SAD.

To se, kako se navodi, nije dopalo imigracionim vlastima koje su im tada rekle da ih obmanjuju i da će zbog toga biti deportovani.

Njen najmlađi sin Elvir rekao je da se porodica do kraja nadala da će sud ipak dozvoliti da ostane u zemlji, ali se to nije dogodilo.

"Ovo baš boli. Ne znam šta da radim", rekao je Elvir.


PROČITAJTE JOŠ: Deportovan u SAD: Pećanac nabavljao prsluke za bombaše, FBI godinama tragao za njim

Njen drugi sin Arijan rekao je da ne želi da misli o majčinom odlasku i dodao: "To me mnogo povređuje".

Zahrija je u SAD došla sa 19 godina. Sada se sa 50 vraća u Crnu Goru i zabrinuta je za svoju sudbinu.

Osim toga, kako se navodi, ima problem sa kičmom i već je imala par fizikalnih terapija u Mičigenu.

"Plašim se za svoje zdravstveno stanje. Briga o bolesnicima u Crnoj Gori je jako loša. Bojim se da neću imati adekvatnu zdravstvenu uslugu", požalila se Zahrija.