Stanovi za 48 porodica prosvetnih radnika

V.V.

01. 11. 2017. u 23:46

Станови за 48 породица просветних радника

Foto: V.Vujnović

Porodice 34 hercegnovska prosvetna radnika dobiće u petak ključeve stanova u zgradama na Toploj 2

Porodice 34 hercegnovska prosvetna radnika dobiće u petak ključeve stanova u zgradama na Toploj 2. Opština je ulaganjem sredstava omogućila kupovinu stanova po povlašćenim uslovima. Od ukupno 48 stanova prosvetarima će pripasti 34, službenicima hercegnovskog Centra bezbednosti 11, dva stana su namenjena za potrebe pravosuđa Crne Gore a jedan za zaposlene u Domu zdravlja.


Podsetićemo, stanovi su bili vlasništvo preduzeća „MBD Invest" u stečaju, a projekat je pokrenut sa Stambenom zadrugom „Solidarno" i Crnogorskom komercijalnom bankom. Opština se odrekla potraživanja u stečajnom postupku koji se vodi pred Privrednim sudom u iznosu od oko 168 hiljada evra glavnog duga na ime neplaćenih sredstava za učešće u komunalnom opremanju i oko 40 hiljada evra kamate. Pored toga opština se obavezala da uloži oko 205 hiljada evra za stavljanje objekata u funkciju, a ta sredstva bi trebalo da obezbedi kroz kreditno zaduženje.


PROČITAJTE JOŠ:Stanovi za prosvetne radnike


Sindikat prosvete opštini će vratiti placeve na Savini i u Baošićima, koji su svojevremeno ustupljeni za gradnju stambenih zgrada od čega se odustalo zbog problema u obezbeđivanju građevinske dozvole. Prema rečima predsednika Sindikata prosvete Olivera Jakovljevića svaki prosvetni radnik kupuje stan po povlašćenim uslovima, na osnovu kreditnog aranžmana sa CKB-om.


Kroz ovaj aranžman trećina zaposlenih u hercegnovskim školama i vrtićima, rešiće stambeno pitanje.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije