Tri scenarija za spomen ploču u Jasenovcu

Tanjug

05. 09. 2017. u 15:46

Три сценарија за спомен плочу у Јасеновцу

Pixsell

Zagrebački Jutarnji list piše piše o mogućnostima koje su Predsedništvo i Nacionalni savet vladajućeg HDZ razmatrali u vezi spomenika za ustaškim pozdravom
Predsedništvo i Nacionalni savet vladajućeg HDZ razgovarali su o tri scenarija za rešenje pitanja sporne spomen-ploče sa ustaškim pokličem "za dom spremni" u Jasenovcu.


Zagrebački Jutarnji list piše, pozivajući se na svoje izvore, da je jedan scenario da ploča ostane, ali da se ukloni sporni pozdrav “za dom spremni”, drugi je, kažu, da se ploča izmesti u Novsku o čemu su mediji već pisali, a treći da se ploča potpuno ukloni.

Do toga bi, kako navodi Jutarnji, došlo ako se ne bi postigao dogovor sa udruženjima HOS.

Plenković: Ploča u Jasenovcu nije u spomen ustaškog režima

Problem s pločom, rekli su listu učesnici tog sastanka, svakako će biti rešen do početka sednice Sabora, 15. septembra.

Izvori iz HDZ kažu da tokom sastanka nije bilo povišenih tonova i da se dosta govorilo o tome kako ta priča o spomen ploči HOS nije slučajna, s obzirom na to da je postavljena, kako su neki rekli, samo sedam dana nakon što je Plenković preuzeo vladu.


Treba još tabli kao ona iz Jasenovca!


Isticali su i da je tu reč o nekakvoj provokaciji te da je pitanje ko stoji iza svega toga.

Na kraju je Plenković i od stranke, uključujući i njegovog zamenika Miljana Brkića, dobio podrškusu za rešavanje tog pitanja.

Još bez rešenja o spornoj spomen-ploči u Jasenovcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

GOSPODO TANJUGOVCI TO JE USTASKA PLOCA

05.09.2017. 16:21

O kakvoj SPOMEN PLOCI TANJUG PISE? Pa to je zlocinacko obelezje, i nemojte ga svrstavat u nekakve spomenike. Gospodo, nama nisu vise potrebni strani neprijatelji, MI SMO SAMI SEBI NEPRIJATELJI.