Čišćenje policijskog vrha

M. SEKULOVIĆ /S. ĐOKIĆ

24. 01. 2017. u 07:14

Чишћење полицијског врха

Enis Baković i Drago Spičanović ,Ekan Jasavić i Igor Popović

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić nastavio sa smenama u MUP Crne Gore. Baković novi pomoćnik u kriminalističkoj policiji, a u Sektoru obezbeđenja Blagojević

KAO što su "Novosti" i najavile posle ostavki dosadašnjeg pomoćnika direktora za Sektor kriminalističke policije Milovana Pavićevića i Predraga Ašanina, dosadašnjeg pomoćnika direktora za Sektor za obezbeđenje ličnosti i objekata, nastavlja se serija smena u Upravi policije, uzrokovanih pre svega serijom atentata i surovih likvidacija suprotstavljenih kriminalnih klanova iz Kotora, Bara, Budve, Kotora...

- Nakon sagledavanja situacije, u kojoj je potrebno dati konkretnije odgovore na bezbednosne izazove koji se postavljaju pred policiju, a shodno zaključcima Veća za nacionalnu bezbednost, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Slavko Stojanović postavili su lica koja će obavljati poslove pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije i Sektor za obezbeđenje ličnosti i objekata.

Poslove pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije će obavljati Enis Baković, dosadašnji državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, dok će poslove pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za obezbeđenje ličnosti i objekata obavljati Dragan Blagojević, dosadašnji komandant Posebne jedinice policije, saopšteno je iz MUP Crne Gore, priznajući tako indirektno da je bezbednosna situacija daleko od odlične, kako je ocenjuje premijer Duško Marković.

Baković i Blagojević će ove poslove obavljati do završetka konkursa za izbor pomoćnika direktora Uprave policije za ova dva sektora koji će biti naknadno raspisan. Na mesto komandanta Posebne jedinice policije postavljen je Veselin Magovčević, dosadašnji načelnik Odeljenja granične bezbednosti Nikšić.

U Baru je smenjen načelnik Miloš Radulović, a novi načelnik Centra bezbednosti je Drago Spičanović, dosadašnji šef Odeljenja za unutrašnju kontrolu policije, dok je novi načelnik Odeljenja bezbednosti Kotor Marko Radusinović, dosadašnji viši policijski inspektor u Odseku za bezbednost drumskog saobraćaja - Sektor policije opšte nadležnosti. On dolazi ne mesto smenjenog načelnika Igora Popovića. Kako se saznaje, u ponedeljak su smenjeni i rukovodilac barske Kriminalističke policije Ekan Jasavić i komandir Goran Jokić.


PODGORICA

Sa mesta šefa Stanice kriminalističke policije CB Podgorica smenjen je Siniša Stojković. Do određivanja novog šefa ove Stanice poslove i zadatke preuzeće načelnik CB Podgorica Jovica Rečević .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)