NEKADAŠNjA upravnica Spomen-doma u Reževićima i bivša poslanica Demokratske partije socijalista u državnoj skupštini Olivera Franović osumnjičena je da je pre dva dana oskrnavila manastir Reževići kod Petrovca. Ona je okrečila freske u crveno na posebnom ulazu u manastir. Policija u Budvi, po nalogu tužilaštva iz Kotora, utvrđuje kolika je šteta napravljena ovim vandalskim činom. Prema našim saznanjima, Franovićeva je saslušana u policiji, a potom puštena, dok se čeka da tužilac okvalifikuje težinu ovog dela.

Inspektori su obišli manastirski kompleks i uzeli izjave od monaha, a dostavljen im je video-snimak sa bezbednosnih kamera na kojima se navodno vidi kako je više litara crvene farbe proliveno po kamenom ulazu i freskama u manastiru.

Prošle godine protiv Olivere Franović podneta je krivična prijava u kojoj je pisalo da je svesno pokušala da uništi inventar i neprocenjivo kulturno blago Spomen-doma kojim je upravljala više od deset godina. Pričalo se da je tada Franovićeva spojila nekoliko velikih, drvenih stolova i zapalila vatru na ulazu u Spomen-dom, koja je munjevito počela da se širi ka domu i crkvenoj riznici s vrednim kulturnim blagom. Na sreću, tu se zatekao stražar koji je ugasio požar.