Kolindina packa ustašama i komunistima

J. Kerbler

09. 05. 2016. u 20:10

Predsednica Hrvatske tvrdi da moderna hrvatska država počiva na pomirenju dece ustaša i partizana i da je u Hrvatskoj na delu eskalacija netolerancije

Колиндина пацка усташама и комунистима

Kolinda Grabar-Kitarović

ZAGREB - OD STALNOG DOPISNIKA

NAKON još jednog u nizu neoustaških hepeninga u Hrvatskoj, kada je na javnoj televiziji sveštenik Luka Prcela veličao NDH i tvrdio da nije bila zločinačka držav,a reagovali su i hrvatska predsednica Kolinda Grabar - Kitarović i vlada. Dok Grabar-Kitarović u već prepoznatljivom stilu gotovo u istu ravan stavlja ustaške i komunističke zločine, hrvatska vlada se koncentrisala isključivo na osudu NDH.

"Svako veličanje ustaškog režima i opravdavanje njegovih zločina sa bilo kojeg mesta Vlada Republike Hrvatske najoštrije osuđuje i drži apsolutno neprihvatljivim. Vlada Republike Hrvatske već je u nekoliko navrata jasno osudila ustaški režim i zločine koji su se dogodili u ime tog istog režima. Stalno nametanje lažnih teza o ustašizaciji društva i neprihvatljivi istupi pojedinaca dio su šire kampanje sa ciljem novih podela u društvu i sprečavanja provođenja reformi i programa aktualne vlade”.

Kolinda Grabar - Kitarović tvrdi da moderna hrvatska država počiva na pomirenju dece ustaša i partizana istovremeno kaže da je u Hrvatskoj na delu eskalacija netolerancije, govora mržnje i veličanje propalih zličinačkih režima.

”I ovog puta jasno i glasno ću da kažem da je ustaški režim svojom politikom vezivanja uz fašizam i nacizam, osakaćivanjem delova državnog teritorija i zločinačkim postupcima masovnih progona i ubistava na najgori način zloupotrebio i teško okaljao tadašnju legitimnu želju hrvatskog naroda za svojom državom. Isto tako, moramo strogo odvojiti antifašizam, kao vrednost moderne Evrope i moderne Hrvatske, od zločinačkog jugoslovenskog komunističkog režima pod kojim su desetine hiljada ljudi raznih nacionalnosti i ideja brutalno likvidirani kao neprijatelji naroda, bez suda i ikakvih ljudskih prava”.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Zule

10.05.2016. 12:00

Hrvatska Predsednica je osudila i "jugoslovenski komunistički režim zbog progona i ubojstava hiljada nedužnih...". Mi smo još veoma daleko od toga. Mi ne smemo da pomenemo hilhade pobijenih "klasnih neprijatelja" koje je komunistički režim likvidirao posle oktobra 1944. u Beogradu i celoj Srbiji. Komunisti su poslali hiljade neuvežbanih mladića iz Srbije na klanicu Sremskog fronta, bez naoružanja i artiljerije protiv Nemaca koji su se očajno branili. U Srbiji o tome nitko ne govori.