INCIDENT U KARLOVCU: Vandali kamenovali pravoslavni hram

Novosti Online

04. 05. 2016. u 19:37

ИНЦИДЕНТ У КАРЛОВЦУ: Вандали каменовали православни храм

Foto Eparhija gornjokarlovačka

Nepoznati napadači zasuli su kamenicama Saborni hram Svetog oca Nikolaja u Karlovcu, navodi se na internet stranici Eparhije gornjokarlovačke
Nepoznati napadači zasuli su kamenicama Saborni hram Svetog oca Nikolaja u Karlovcu, navodi se na internet stranici Eparhije gornjokarlovačke.

"U prethodnim danima vandali su kamenicama zasuli bočnu stranu hrama sa željom da unište nadzorne kamere, koje su upravo sa ciljem sprečavanja ovakvih događaja i napada postavljene iznad ulaznih vrata na hramu. Ovog puta pričinjena je materijalna šteta na fasadi hrama i oštećen sistem video nadzora", navodi se na sajtu te eparhije.

Odmah po otkrivanju dela, obaveštena je nadležna policijska uprava, čiji su službenici izašli na lice mesta, izvršili uviđaj i konstatovali činjenično stanje.

"Nažalost, razbijanje prozora, kamenovanje, ispisivanje grafita sa simbolima ustaške ideologije, obijanja i krađe u godinama koje su iza nas postali su svakodnevnica u životu Sabornog hrama i Pravoslavne crkve u gradu Karlovcu. Ovaj događaj kao i svi ostali nisu samo kriminalne prirode, sa željom ka otuđenju i sitnim krađama, nego i jasna poruka netolerancije i mržnje uperena ka sveštenstvu i vernom narodu grada Karlovca", navodi se na sajtu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Vožd

04.05.2016. 23:24

I dokle ćemo da trpimo ovo? Njihova nacionalna svest je nikad jača, a naša je nestala 2000. godine braćo Srbi!!! Pa ko je onda lud u svemu ovome???

Nije to incident

05.05.2016. 07:54

to je normalo rvacko ponašanje. Kompleks konvertitsva. Sve što ih podseća na preveru, smeta...