Skup HSP u Zagrebu: Pupovca i Pusićevu u Savu!

J. KERBLER

12. 03. 2016. u 22:09

Opšti sabor Hrvatske stranke prava Ante Starčević, koja je partner HDZ-a u vladajućoj koaliciji, obilovao uvredama i izlivima mržnje prema Jevrejima, Srbima, a nije bila pošteđena ni bivša šefica diplomatije

Скуп ХСП у Загребу: Пуповца и Пусићеву у Саву!

Slika sa februarskog skupa HSP / Foto Tanjug

ZAGREB - OD STALNOG DOPISNIKA

Nova sramota u Zagrebu, ovog puta na 4. opštem saboru Hrvatske stranke prava Ante Starčević, partnera HDZ-a i članice vladajuće koalicije. Uzvikivalo se ”Za dom spremni”, vređali Jevreji, a Miloradu Pupovcu i Vesni Pusić poručeno je „preostaje vam samo baciti se u Savu”.

Toliko mržnje do sada se nije čulo ni u ovim krajnje nesređenim vremenima u Hrvatskoj, a treba reći da je predsednik te stranke Ivan Tepeš ujedno i potpredsednik Sabora. Ogradio se od izjava, uz nevešto obrazloženje da su to izgovorili gosti i da nikog nisu mogli sprečiti da govori.

Istog dana kada su se sastali opskurni desničari intendant riječkog pozorišta HNK Oliver Frljić je rekao da postoji politička pozadina u nedavnim provalama u njegov stan i stan njegove devojke. ”Pozivam da se odlučno krene u bojkotovanje i suprostavljanje fašizacije kulture”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije