Zadah ustaštva nad Hrvatskom

Jurica Kerbler

31. 01. 2016. u 13:33

Pokliči iz doba NDH, govor mržnje prema Srbima, liste izdajnika, gde ide "lijepa njihova". Hrvati su podeljeni više nego ikad dosad. Sadašnja atmosfera nije od juče, traje gotovo pune dve godine

Задах усташтва над Хрватском
ZAGREB: OD STALNOG DOPISNIKA

KADA se u gomili na zagrebačkim ulicama pre nekoliko dana našao i novi potpredsednik Sabora Ivan Tepeš, a rulja urlikala "Za dom spremni", maske su pale! Nezamislivo je da bilo gde u Evropi potpredsednik nacionalnog parlamenta, inače predsednik Hrvatske stranke prava Ante Starčević koja je deo vladajuće koalicije, učestvuje na skupu na kom se izvikuje fašistički pozdrav i to kasnije još relativizuje i opravdava.

Te tri opojne reči hrvatskih NDH-nostalgičara, zbog kojih je FIFA najurila DŽoa Šimunića iz fudbala, ovog su se puta čule kao horska pratnja protesta oko 5.000 ljudi za nekog anonimusa koji je na lokalnoj televiziji predlagao table sa natpisom "pazi, oštar četnik". Bio je to vrhunac govora mržnje prema Srbima, koji se Hrvatskom širi već mesecima. A kao i često do sada, ćutala je policija, zasad ćuti i tužilaštvo i to u evropskoj Hrvatskoj, onoj evropskoj u kojoj bi gospođa Merkel drastično kaznila svakog ko bi i pomislio da uzvikne "Hajl Hitler".

A ta parada neoustaštva, od krajnjeg nacionalizma i šovinizma, do surovog primitivizma i gluposti, nije u Hrvatskoj od juče, ni od prekjuče. Traje to već gotovo dve godine, otkako se počelo sa razbijanjem ćiriličnih tabli u Vukovaru, postrojavanjem stranačke vojske crnokošuljaša, misama za Pavelića, "svastikom" na „Poljudu“, da bi kulminacija bila na televiziji Z1 gde su izrečene nečuvene reči mržnje: "Pripazite kada šetate Cvetnim trgom, pogotovo majke sa decom, da ne bi istrčao iz crkve koji od tih četničkih vikara i u svojoj maniri klanja izveo svoj krvavi pir".

MINISTAR USTAŠA?

To je nažalost hrvatska stvarnost u ovom trenutku, kada je u premijersku fotelju seo kanadski Hrvat Tihomir Orešković, a novinar Boris Dežulović konstatovao: "Kanađani imaju ministra nobelovca, a mi imamo ministra ustašu". Mislio je na novog hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, istoričara koji brani tezu da je antifašizam floskula i da Hrvatska zapravo i nije pobedila u Drugom svetskom ratu, već sve počinje od '91. Za Hasanbegovića mediji navode da je bio pripadnik Hrvatskog oslobodilačkog pokreta koji je osnovan u Argentini od strane Ante Pavelića, a otvoreno se zalagao za ponovnu uspostavu NDH. Prvog radnog dana pred ministarstvom kulture novi ministar dočekan je povicima "Gebels, Gebels". Austrijski "Der Standard" tvrdi da u novoj vladi sedi nekolicina nacionalista, a da najkontroverzniji, Hasanbegović, "štuje fašističke ustaše".

Podrška govoru mržnje

- Fašizacija Hrvatske ulazi u jednu fazu u kojoj ima i formalni okvir, svi koji rade u kulturi trebalo bi da budu duboko zabrinuti što je ovaj čovek na ovom mestu - smatra intendant riječkog HNK Oliver Frljić.

U Hrvatskoj kuva. Ni ekspresno smenjivanje ministra branitelja Mije Crnoje, predlagača famoznog registra izdajnika, nije smirilo duhove. Lustraciju koja bi trebalo još više da podeli društvo treba očigledno da predloži neko drugi.

A šta je ustaštvo danas? Oni kojima je milo ustaštvo rođeni su daleko posle NDH i Pavelića i svoju mržnju okrenuli su isključivo protiv Srba i "domaćih izdajnika". "Nezavisna" Hrvatska, ona pod dirigentskom palicom Benita Musolinija bez Istre i dobrog dela Dalmacije, valjda im nije cilj. Tako su neprijatelji ostali samo Srbi i "loši" Hrvati. Ne slučajno, jer i dva dana nakon što su "prave" ustaše umarširale u Zagreb, počeli su iz stanova da izbacuju Jevreje i Srbe, prvo na ulicu, a zatim u Jasenovac. Protiv Jevreja ovi današnji ipak ne smeju da zucnu, iako bi rado, ali Srbi su laka meta, od Dubrovnika do Vukovara. Povećan broj incidenata i etničko nasilje nad Srbima posebno se beleže od ulaska Hrvatske u EU, a tu je novokomponovani ustašluk došao na svoje. Veliko slovo U i poruke "Srbine, seli se" mogu od vremena da se s vremena na vreme vide u gradovima širom Hrvatske.

POVRATAK U DEVEDESETE

A šta je sa hrvatskim antifašistima? Onih starih, iz vremena partizana i Jugoslavije, sve je manje pa se i ne čuju, ali, srećom nove generacije građana Hrvatske svesni su vrednosti antifašizma i groze se ekstrema. Fašizacija Hrvatske teror je manjine nad većinom, s time da ovu manjinu malo ko kontroliše ili sprečava.

Detalj sa Tomsonovog koncerta

Kada je reč o hrvatskim političarima, priča je mnogo komplikovanija. Bivši premijer, desničar Ivo Sanader energično je preko noći naredio da se poruši spomenik ustaškom koljaču Juri Francetiću u Slunju, pa poskidao Pavelićeve slike. Sledila ga je i Jadranka Kosor, a problemi su počeli sa levom vladom Zorana Milanovića i levim predsednikom Ivom Josipovićem. Iako niko ne osporava njihov antifašizam, u praksi, na terenu bili su neodlučni i strašljivi. Zaplašila ih je šačica ekstremista, nisu bili u stanju da disciplinuju one koji su širili govor mržnje, pa se ekstremizam razbuktao do mere da inostrani mediji sve češće upozoravaju na hrvatske ekstreme. Pre neki dan i nemačka agencija DPA i austrijska APA konstatuju da "nova vlada želi povratak devedesetih godina, a u registru izdajnika, slično kao u srednjem veku, trebalo bi da se nađu oni koji se u ratu protiv Srba nisu pokazali dovoljno verni domovini".

Naknadna pamet Zorana Milanovića, koji je zagrebački marš od pre koji dan nazvao filofašističkim, zato mnogo i ne vredi. Upravo za njegove vlasti ustaštvo je pušteno iz boce, a duh je sad teško tamo vratiti. Tomislav Karamarko sigurno nije ekstremni desničar, iako i njegova vlast delom zavisi od podrške ekstremista iz vlastite stranke. Ojača li sam Karamarko, splasnule bi tenzije i ustaštvo bi se moglo naći "pod kontrolom", ali ako se to ne dogodi i ekstremisti zatraže još veći deo kolača, ishod je krajnje neizvestan.

Detalj sa Tomsonovog koncerta


STEPINAC I PAVELIĆ

Kada je sisački biskup Vlado Košić "lio suze" za "suvremenog hrvatskog mučenika" Darija Kordića, ratnog zločinca koji je odležao sedamnaest godina, stavljajući ga rame uz rame velikanima palim za Hrvatsku, "zaboravio" je samo sitni detalj, žrtve ustaške NDH.

- Mnogi zameraju što Stepinac nije osudio NDH, nego je bio srećan što je Hrvatska tada uspostavljena. Oni ne razumeju da to nije hvaljenje režima, nego radost zbog stvaranja države - rekao je biskup, poznat po sentimentalnom odnosu prema Pavelićevoj državi, ali i po slabom poznavanju istorije, pa i činjenice da su Hrvatsku u ovim granicama stvorili Tito i jugoslovenski partizani.

Hrvatska je danas podeljena više nego ikad. Esktremizma je sve više, "komunjare" su protiv "domoljuba", nesnošljivost protiv demokratije. A ustašluk nekažnjeno paradira uz "Za dom spremni". Književnica Dubravka Ugrešić u vreme referenduma o braku napisala je "kako od dvadesetogodišnjaka očekivati da glasa drugačije kada je rastao u sredini u kojoj je mržnja prema Srbima, Ciganima, pravoslavcima, Balkancima, ženama, crncima, 'pederima', Jevrejima, strancima, podržavana i često nagrađivana kao dobro ponašanje". Tompsonov ustašluk "podignut je do obožavanja", a Šimunić drčno odgovara "neću da se izvinim".

Razbijanje“ ćirilice


I kada u parlamentu na odavanju počasti žrtvama Holokausta novi hrvatski premijer Tihomir Orešković kaže "ne ponovilo se", treba prvo da krene iz vlastite kuće. Nedaleko od tih saborskih prozora samo koji dan pre orilo se "Za dom spremni", a pod tim pozdravom ubijeno je na desetke hiljada Srba, Jevreja, Roma, Hrvata. Zato, da se zlo ne bi ponovilo, korene mržnje treba saseći odmah.

U protivnom, može se ponoviti.

MUČNO I ZA GLEDANJE

"BILO mi je mučno i gadljivo da gledam taj zagrebački defile u kojem su se izvikivale ustaške parole." Bila je ovo prva reakcija predsednika Istarskog demokratskog saveza Borisa Miletića, a poznata glumica Nina Violić napisala je "ne podnosim nacionalizam, fašizam, povraća mi se od tog patriotizma", da bi dan posle dobila pretnje da će je ubiti i silovati.

VATIKANSKI FAKTOR

ŽALJENJA za neprežaljenom NDH naslušalo bi se od hrvatskog sveštenstva još više da u Vatikanu ne sedi papa Franja. Smrtni strah zavladao je među konzervativcima iz hrvatske Katoličke crkve koji su prećutno odobravali mise za Pavelića i ispod glasa hvalili NDH. Papa Franja pokazao je da neće imati milosti za ekstreme, pa se nostalgičari prema avetima prošlosti polako sklanjaju iz visoke crkvene hijerarehije. Toga će, očekuje se, tek biti, jer još trojicu biskupa iz stare, konzervativne garde čeka penzionisanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (61)

ISTINA

31.01.2016. 13:58

Ne razumem cemu se uopste cudite ?Hrvati i ustastvo idu ruku pod ruku,oni vole svoje i jedina im je mana to sto toliko mrze druge a najvise nas Srbe! Doduse to je narod koji se radja sa jednim rekao bih genetskim manjkom,osjecaj manje vrednosti i to ih tera na najstrasnije stvari.Sa druge strane mi Srbi imamo visak pozitivnih gena,superiornost,bez obzira ne sve nevolje koje nas prate ali, nas problem je taj sto smo se odrekli i uvek se odricemo svoga zarad neceg tudjeg maglovitog !

dr Djuro

31.01.2016. 16:02

@ISTINA - Nisu Hrvati poveli nijedan rat, pa ni ovaj zadnji. Samo su "nekom logikom" uvijek na strani stranih careva,okupatora, a protiv "srpskih okupatora" kao kad je austrija htjela "osloboditi" Bosnu...Previse mizerno i tricavo da ne bi pogledali sve to s viseg aspekta.

naranca

01.02.2016. 21:59

@ISTINA - @drdjuro ''Nisu Hrvati poveli nijedan rat,''Previse su mali za to, al da su se uvek prikazali u zlocinackom,kukavickom,neljudskom svetlu,jesu(doduse ne svi).Usput, najbolje su ziveli kad su bili pod ''srpskom okupacijom''.Sad taj standard mogu samo da sanjaju.

nele011

31.01.2016. 14:08

...Zadah...pa ovo je gore od smrada...i trajace dok traju satrapi preko okeana i ljigavci na starom kontinentu...

Ponavljači

31.01.2016. 14:20

Zadah traje još od 1941,samo su naivni verovali da se u Hrvatskoj nešto promenilo.Ko zaboravi Jasenovac,Jasenovac će mu se ponoviti.

Влада

04.02.2016. 18:34

@Ponavljači - Задах траје још од 1914-те, када су под аустро-угарском заставом под водством Оскара Поћорека у Мачви направили покољ над цивилима. На то су их наводили њихови кардинали и бискупи попут Бауера, којег Краљ Александар К. није због југословенства ( катастрофа за Србе ) стрпао у затвор на дугогодишњу казну. Све то може да се прочита у књизи Виктора Новака "Magnum Crimen" и то у верзији ( без избачених делова ) која је забрањена од стране кумуниста после њеног самог издавања мислим 46 или 48-ме .

Dekontaminator

31.01.2016. 14:32

"Protiv Jevreja ovi današnji ipak ne smeju da zucnu, iako bi rado, ali Srbi su laka meta, od Dubrovnika do Vukovara. " Odobrenje za ovo su dobili upravo od americkih Jevreja protiv kojih ne smeju da pisnu. Dugacak je niz americkih cionista koji su podrzali povratak ustastva u Hrvatsku. Zapravo, bez njih ga nikada ne bi ni bilo.

strasno...

31.01.2016. 14:44

A ko cuva nase preostale Srbe Sta je sa ovima koji se plase da ista kazu, sele se i menjaju prezimena kako nebi imali problema. Sta radi Vlada Srbije?

Деки

31.01.2016. 14:54

Хрватска је, поред свег несретлука, у канџама усташке емиграције. Како се мало примире и почну да дају знакове нормалног живота, одмах се реанимира усташија у њиховим главама. Бојим се само да је мало бесмислено, с'обзиром да Хрватска више није држава, сада је део европске уније. Деценијама су сањали независну државу, а данас више немају ни границе тог сна. Каква иронија судбине :) Зато је ово њихово најновије усташење смешно и контра продуктивно, по њих саме.Мада је у питању заиста мањина...

naranca

01.02.2016. 22:01

@Деки - @deki Usput sada Im vlada koalicija ''Cuprija''.Svi Bosanci.Tehnicki cak I nisu iz Hrvatske.

Hrvat...

31.01.2016. 15:01

nisam ekstremist i užasavam se ljudske gluposti. Ipak, nemojte se čuditi hrvatskom društvu. Ono se samo uklapa u vrijeme i prostor globalne gluposti. Jer ako je, npr., Srbiji normalno oživljavati četništvo onda se svi nacionalizmi bude, pa i hrvatski. Uz to, zbog prijetnje islamista buja desnica širom Europe, pa i Hrvati očito moraju biti spremni na sve. Ali ispoljavanju ekstremizma uzrok su u prvom redu ekonomske neprilike i podijeljenost ljudi na stranke umjesto da se okupljaju po strukama.

Kiza

31.01.2016. 15:09

@Hrvat... - upoređivanje četništva i ustaštva je kao poređenje prehlade sa kugom. Četnici ni približno nisu pobili ljudi koliko su to učinile ustaše.

momcilo

31.01.2016. 15:19

@Hrvat... - Bas mi je drago da si Hrvat. I zamolicu admina legendu da mi progleda kroz prste I pusti ovaj komentar, jer stvarno zelim da znam , da cujem iz Hrvatskih usta, kakve su to zlocine pocinili cetnici u NDH tokom drugog svetskog rata. Kao Srbin zelim da znam. ne govorim o komunistickim ideoloskim osudama monarhista (cetnika) vec konkretno gde su pripadnici Jugoslovenske Vojske u Otadzbini (cetnici) pocinili zlocin nad Hrvatima u NDH.

Despot

31.01.2016. 16:23

@Hrvat... - S tom razlikom da su Cetnici forme manjih jedinica ceta, otud i naziv, koji poticu jos iz doba Balkanskih ratova. U drugom svetskom ratu Cetnicima se smatraju borci Dragoljuba Mihailovica, koji su se borili protiv nacista! Da li se moze ista slicno reci za ustase? Sta vise, za ustase je vezano sve suprotno a biti ustasa se smatra rodoljubljem u hrvatskoj kao ponos, dok se u Srbiji cetnistvo smatra zatupljenoscu i divljastvom, a trebalo bi da je obrnuto u oba slucaja!

Predrag

31.01.2016. 18:49

@Hrvat... - 700 000 zena i dece u Jasenovcu i mnogobrojnima selima, jamama, rekama, jarugama, sto ustase JESU de fakto pobile, kada nadjes da su cetnici to pocinili (a nisu ni 1000-i deo), ti tek tada mozes uporediti cetnike i ustase. Do tada, ne vuci znak jednako, jer komunisticka mantra ne pije vise vodu.

Djole

31.01.2016. 15:02

Ne mozemo reci da su svi hrvati kao tih 5000 na tom skupu. To je isto kao kada bi nas neko procjenio da smo svi isti kao i Vuk Draskovic, a to je poprilicno velika uvreda.

DUNGA

31.01.2016. 15:05

hrvatska nije nijednog fašista rehabilitirala, niti se po hrvatskoj pale tuđe drzavne zastave, u hrvatskoj nema nigdje u javnosti ustaških kapa, uniformi a ni grbova..... sve je ovo propaganda i novinarski monolog.

istina

31.01.2016. 15:16

@DUNGA - DUNGA, najteze je slepcu da nesto tvrdi a nije video....mi na ovim slikama videsmo na javnim mestima dosta ustasa i ustaskih simbola, cak i medju decom, hrvati su jedini valjda narod na svetu koji uci decu jos iz pelena da mrzi komsije...dobro vam tudjman oprao mozak u vasoj neovisnoj...!

Miki - Zg

31.01.2016. 17:31

@DUNGA - Dunga .Gdje Ti živiš .? God.1993. HR. Sabor ( pred. S. Mesić ) daje ustašama i domobranima penzije ,oduzima dio od partizana ,i to preko privatne agencije i broj je narastao i do 35 000 takovih .Pozdrav ZA DOM spremni -poklič posvuda na manifestacijama ,U - znak po fasadama zgrada ,mise za poglavnika Ante ,ITD:do prekosutra !

DUNGA

31.01.2016. 17:53

@DUNGA - istina.... to su stari snimci na kojima je dijaspora, kod nas je to prekršaj koji se kaznjava globom ili zatvorom. dok kod vas nošenje kokardi, šubara i veličanje četništva, paljenje zastava je dopušteno i bez ikakvih posljedica

Dragan P.

31.01.2016. 22:19

@DUNGA - Dunga: Vi nikako da shvatite da ne stoji ono što želite da nam nakalemite - da je JVuO fašistički pokret. Kakve to veze ima sa fašizmom? Šubare, kokarde 4 S, to je srpski folklor odvajkada, nema veze sa fašizmom, Hitlerom, ni Pavelićem. Četnici su u leto 1941. oslobodili od Nemaca Loznicu, to je prvi oslobođeni grad u okupiranoj Evropi. Spašavali su američke pilote oborenih aviona, D. M. je bio na nemačkoj poternici... Šta je tu fašizam? S druge strane, NDH jeste bila fašistička, šta ćeš...

naranca

01.02.2016. 21:54

@DUNGA - @draganp Poglavnik se slikao sa Firerom po Njemckim filmskim zurnalima.A za Cicu je bila neka poternica od 10 000 Rajhsmaraka u zlatu,ziv ili mrtav....

naranca

01.02.2016. 22:05

@DUNGA - @dunga Nema ustaskih kapa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pa gde su ove slike odozgore snimljene???Na Obali Slonovace?

Stari Pjer svira za jedan gros

31.01.2016. 15:05

Vecina njih i nezna da ovo sve objasnjava moc stranke koja se reklamira. Ovde se jasno vidi da nemaju politicku podrsku za njihovu politiku.

jinx

31.01.2016. 15:09

Treba ipak biti realan i reci da ustasluk dolazi mahom od hrvata porijekom iz bosne, hrvati iz hrvatske uglavnom nisu obuzeti ovim fenomenom.

naranca

01.02.2016. 22:53

@jinx - @jinx Pa dobro I Hitler je bio Austrijanac, a ne Nemac.Mislim da je dobio nemacko drzavljanstvo 1938!!!!!!!!!

Ive

31.01.2016. 15:20

Треба их само пустити да се сами поједу од своје мржње. Срба нема у Хрватској, па нема ни жртава на којима могу да се иживљавају и спроводе свој садизам. А садиста, када нема гдје да испољи ту своју болест, почне да изједа сам себе. Ми имамо наше мученике јасеновачке да нас штите.

Mile Anđelić

31.01.2016. 16:14

Hrvatska se kreće ka svojoj suštini, ka ustaštvu, podržana od "crkve u Hrvata". Kao ustaše su 1330 katoličkih "svećenika i redovnika" bili osuđeni, od strane jugoslovenskog suda, posle oslobođenja 1946.g. Crkva je usko povezana sa svim dešavanjima u Hrvatskoj. Iz toga proizilazi i sindrom neoustaštva, koji se trenutno rasplamsava. Tvrdnje da će novi papa Franja zaustaviti ovaj trend u "crkvi u Hrvata" su priče za malu decu. Poznati su dvostruki standardi u katoličkoj crkvi.

naranca

02.02.2016. 10:34

@Mile Anđelić - Papa je svesteno lice I kao takav moze samo da ukazuje na dobre primere iz hriscanstva.Nije u funkciji uterivanja morala ili pravde.Tj ako je neko stoka ni Papa mu tu ne moze pomoci.

Samo Srbija

31.01.2016. 17:49

@Pašaluk - Neznam o kakvoj Velikoj Srbiji pricas jer su je izmislili ustase i muslimani da bi opravdali intervenciju NATO u cemu su i uspeli losom politikom S.M.

Деки

31.01.2016. 20:23

@Pašaluk - У Паша, знаш ли ти каква је ово мрвица од времена, историјски гледано?

Влада

04.02.2016. 18:06

@Pašaluk - @Pasaluk и даље дупло већи површински и у погледу броја људи него ваша данашња мизерија од НДХ-а

D.P.

31.01.2016. 17:52

Nemam ja ništa protiv hrvata, naprotiv čak ih volim ali oni nevole nas! Neznam zašto, voleo bih jedno normalno i zdravo objašnjenje!

ralence

05.02.2016. 16:23

@D.P. - Vrlo prosto Objasnjenje.Svako Katolicko Dete koje se rodi u Hrvatskoj pri krstenju ,Fratri im ubacuju programirani "Chip" u Lobanju da Mrze sve sto nije Katolicko u Ex-Jugi.Isto tako sto ti kazes Hleb a oni Kruh.Kad cuju tu rec ispadaju im oci iz glave od mrznje I pene po ustima od besa.

Zarathustra

06.02.2016. 19:32

@D.P. - Poštovani ! Jasno, ovih par hiljada "psihopata" (ne znam kako bi ih drugačije nazvao) ne daju dobru sliku o nama. Ali! Ima nas, ostalih, mnogo, mnogo više. Mi samo želimo, kao i vi, dobar i kvalitetan život za svoju obitelj i sebe.Ne interesira nas nikakav U niti brojanje krvnih zrnaca.Zapamtite i sljedeće: ekstremizam je umjetna tvorevina s krajnjim ciljem realizacije nečijih privatnih interesa. Ne brinite, riješit ćemo mi svoje crnokošuljaše. Puno sreće i zdravlja, pozdrav iz Zg.

Vlatko

31.01.2016. 18:10

Neinventivnost na ovim prostorima postaje hronicna bolest. Ustase i cetnici,koji su usput receno bili na istoj strani - sila osovine, u danasnje vreme, vremevisokih tehnoloskih dostignuca, vreme u kojem se razmislja i planira zivotna drugim planetima, zaista istrosene povijesno-historijske tvorevine.Topla voda je davno otkrivena isto kao i hrvatska mrznja prema srbima, pasvaki pokusaj potenciranja te cinjenice, ispada nista drugo do glupost.Dakle, ocekuju se radikalne promene.

Алекс

01.02.2016. 07:57

@Vlatko - Одакле Вама да су приапдници Југословенске војске у отаџбини и усташе били на истој страни у Другом светском рату?

Ne treba vas dizati

31.01.2016. 19:51

@IV. SPLITSKA - otkad je od vas Marija Terezija prevela u katolicizam, pa posle postaste Rvati, mrzite li poreklo, mrzite...

Kolubara

31.01.2016. 20:22

@IV. SPLITSKA - Hiljdadu godina, Austrijanci, Madjari, Turci, Italijani, Francuzi i na kraju Srbi. NI jedan jedini ustanak niste imali za tih 1000 godina tudjinske vlasti :) nema vama dizanja, dzaba je.

Idemo u propast....

31.01.2016. 20:09

U Hrvatskoj je konačno pušten duh iz boce i trenutačno vlada neviđena atmosfera straha koja ima identične elemente onima iz 30-ih godina u Njemačkoj. Društvo je totalno podijeljeno s tim da, po mojem mišljenju (živim u Hrvatskoj) je više ovih koji podržavaju ustaški režim i gaje mržnju prema Srbima (počevši od Crkve, branitelja, vladajućeg HDZ-a koji je okupio cijeli niz stranaka fašističkog karaktera). Bojim se da zemlja tone u anarhiju što može dovesti do skorog građanskog rata, osjeća se to.

Ликота

31.01.2016. 20:43

@Idemo u propast.... - А гдје је и шта ради тзв Влада РСК у избјеглиштву? Неки бизнис? Немају времена за политику?

Zoran1

31.01.2016. 23:06

Hrvati su deca starih zlocinaca koji su u satanskom ritualy zrtvovali ljude u Jasenovcu. Sta se bolje moze ocekivati od njih? Jos sto je najzalosnije misle da su Hriscani a od Hriscanstva su tako daleko.

Zika

01.02.2016. 20:29

@naranca - Puna mi je kapa ustastva i cetnistva. Nema ni jednog ni drugog a o Ziki uopste ne govorimo a taj ubojiti virus preti vascelom svetu. To je danas izjavila WHO (Svetska organizacija za zdravstvo, sa sedistem u Genevi, Shwajcarska..

naranca

01.02.2016. 22:12

A jel ste primetili kako se General Gotovina ne exponira?Ne moze posten covek sa sljamom.Odavno sam primetio da je ''dobar covik''.