Grčko-makedonska granica ponovo zatvorena (VIDEO)

Agencije

21. 08. 2015. u 10:18

Nakon sukoba sa policijom i delimičnog otvaranja makedonske granice, kada je propušteno oko 1.000 izbeglica, pretežno žena sa decom, starijih i bolesnih osoba, grčko-makedonska granica je ponovo zatvorena

Грчко-македонска граница поново затворена (ВИДЕО)

Foto: Tanjug, AP

ĐEVĐELIJA - Nakon sukoba sa policijom i delimičnog otvaranja makedonske granice, kada je propušteno oko 1.000 izbeglica, pretežno žena sa decom, starijih i bolesnih osoba, grčko-makedonska granica je ponovo zatvorena i tako će ostati do jutra, javljaju makedonski mediji.

Agencija MIA je izvestila da se pet vozova za izbeglicama uputilo od Đevđelije ka Srbiji. Na železničkoj stanici bilo je oko 200 izbeglica, ali su neki odlučili da na put pođu jutarnjim vozom.

Pozivajući se na svedoke sa lica mesta, MIA navodi da je policija tokom dana u nekoliko navrata propuštala 200 do 300 izbeglica koji su se sa grčko-makedonske granice uputili ka Đevđeliji, a otuda ka prelazu Tabanovce na srpskoj granici.

Policija i vojska večeras su obišli graničnu liniju kod Đevđelije, na kojoj su izbeglice pretežno iz Sirije i uz pomoć predstavnika UNHCR-a i previodilaca objasnili da će tek ujutro biti ponovo otvorena granica, te da izbeglice noćas moraju da prespavaju tu gde su se našle, navodi MIA. Oni su postavili i dopunsku zaštitnu ogradu.

Stotine izbeglica i migranata pušteno je da uđe u Makedoniju, samo nekoliko sati nakon što je policija pokušala da im spreči prolazak koristeći suzavac i šok bombe, kada je nekoliko izbeglica povređeno.

"Policija se razmakla i mi smo ušli, niko nas nije zaustavljao", rekao je jedan muškarac, ne navodeći svoje ime.

Makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je nešto ranije saopštilo da će dopustiti ulazak ograničenom broju "ugroženih" migranata.

"Ograničenom broju ilegalnih migranata koji spadaju u ugrožene kategorije je dopušten ulazak u Makedoniju i njima će biti obezbeđena pomoć u skladu sa mogućnostima države", stoji u saopštenju makedonskog MUP-a, koji nije precizirao koje kategorije smatraju ugroženima.

Za razliku od prethodnih dana kada su izdavane potvrde za preko 1.300 stranih državljana na dnevnom niovu, u poslednja 24 časa taj broj je višestruko manji, objavio je makedonski portal Plusinfo.

U periodu od 24 sata izdata je ukupno 181 potvrda stranim državljanima od kojih su njih 148 Sirijci.

Juče su mobilne ekipe Crvenog krsta ukazale prvu pomoć za oko 125 lica među kojima je bilo i 16 trudnica.

Intervenisano je samo u Tabanovcu, a od 17 časova distribuirano je 120 flaša vode, 17 paketa hrane, 15 higijenskih paketa za žene, 15 higijenskih paketa za muškarce, 80 pelena, osam ćebadi i 15 paketa za bebe.

U sukobu makedonske specijalne policije i izbeglica povređeno je najmanje osam ljudi, javila je agencija AP navodeći da je policija koristila gasne bombe kako bi sprečila oko tri hiljade izbeglica da iz Grčke uđu u Makedoniju.

Makedonska policija je koristila gasne bombe protiv izbeglica koji se nalaze na ničijoj zemlji na granici sa Grčkom, navodi AP uz napomenu da je Makedonija proglasila vanredno stanje na svojim južnim i severnim granicama.

Portparol makedonske policije Ivo Kotevski je rekao da će policija i vojska kontrolisati 50 kilometara granice kako bi sprečila ogroman priliv izbeglica iz Grčke.

Te mere su uvedene kako bi se obezbedila sigurnost lokalnog stanovništva u graničnom području, ali i radi boljeg tretmana samih izbeglica, naveo je Kotevski.

Izbeglice, mnogi sa bebama i malom decom, provele su noć na otvorenom bez hrane i sa malo vode, a pojedini su jeli kukuruz koji su ubrali sa obližnje njive, naveo je AP.

- Ne znam zbog čega nam ovo rade - rekao je Mohamad Vahid iz Iraka koji kaže da nema pasoš niti druga lična dokumenta, da nema gde da se vrati.

Deo migranata se žali na policijsku brutalnost makedonskih bezbednosnih snaga.

Oni kažu da je jednu ženu udario policajac i da se ona sada nalazi u bolnici, ali to za sada nije potvrđeno.

Na Železničkoj stanici u Đevđeliji se nalazi stotinak izbeglica iz grupe koja je uspela da uđe u Makedoniju.
Jedan migrant je nožem ubo policajca. Svedoci kažu da je policajac ranjen kada je tim makedonske specijalne policije prišao da migrantima kontroliše dokumenta.Grčka se ove godine suočava sa do sada nezabeleženim talasom izbeglica koji beže od rata u Siriji i Avganistanu, naveo je AP i dodao da je do sada u Grčku došlo njih više od 160.000.Ogromna većina izbeglica ne želi da ostane u Grčkoj koja se suočava sa ekonomskm krizom već nastoji da preko Makedonije, Srbije i Mađarske dođe do bogatijih zemalja Evropske unije, poput Nemačke, Holandije i skandinavskih država.


- Mi želimo da odemo u Nemačku i da tamo izgradimo novi život, jer je u Siriji sve uništeno - rekla je Amina Asmani koja putuje zajedno sa mužem i bebom starom deset dana koja je rođena tokom puta, preneo je AP.


KOTEVSKI: SA MAKEDONSKE STRANE NEMA POVREĐENIH MIGRANATA

Portparol makedonskog MUP-a Ivo Kotevski odbacio je danas kao netačne navode pojedinih medija da su pripadnici snaga bezbednosti na granici sa grčkom brutalni, te da na makedonskoj strani ima povređenih migranata.

"Nisu brutalni, naprotiv oni postupaju u skladu sa ovlašćenjima. Imaju obavezu da štite granicu i sebe, te da ne nastupaju ofanzivno", rekao je Kotevski u izjavi za Tanjug.

On je, doduše, rekao da je činjenica da ima pokušaja migranata da probiju kordon makedonskh snaga, što predstavlja opasnost po njihovu bezbednost.

"Namamo informacije o povređenim migrantima sa naše strane. Ne znam da li je grčka policija intervenisala i da li ima povređenih sa te strane", kazao je Kotevski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (79)

Деки

21.08.2015. 11:28

@Milan024 - Знаш чему води Милане, води крвавом верском рату, који неко смишљено и стрпљиво спроводи. Лако је убацити оружје у Европу, али је мало теже пребацити потребно људство. Учили су на кинеском примеру, тихог и мирног економског потчињавања света, па сада рекама војно способних "миграната", насељавају наше пределе и Европу. Ко може да ти потврди да то нису махом борци ИСИС-а, који се распоређују на зацртане позиције? Европски муслимани су углавном интегрисани и нису од "користи" џихадистима,по мени..

mali žuti

21.08.2015. 13:47

@Milan024 - Deki ti si naveo kineski primer, koji je čini mi se i odgovor na ova zbivanja.Rat je počeo u svetu.Petro dolar pretvorio se u petro juan.Kina je najveći uvoznik nafte iz Saudijske Arabije.Dalje,valute se kotrljaju dole,berze takođe krahiraju Ekonomsko bojište već ima puno žrtava a o verskom ratu ne treba ni da se priča.Sirija i dr nemaju struju, vodu, 75%, po nekim procenama, porodica je militantno nezaposleno.Arapske migracije prema Evropi su dugo planirane.Mali žuti ima da zavladaju planetom

Вук З.

22.08.2015. 22:45

@Tako je BJRMovci - Па Арапима и Шиптарима, сви масовно улазе у Србију.

dalmacija

21.08.2015. 11:18

Ljudi moje pa šta nam se ovo događa??mi se međusobno koljemo na balkanu dok ovi masono ulaze u regiju ,neki dan kad sam vidio kartu isla (do 2020 kako će izgledat balkan ) bilo mi je smišno sad više nije...

Kimi

21.08.2015. 11:20

Bravo Makedonijo !!! Tako se čuva zemlja i brani integritet države...a ne kao neke koje su postale ničija zemlja, gdje može da udje ko god hoće i gde god hoće....

anonimni

21.08.2015. 11:23

@ - Mora se tako.neke je muka nacerala ali muka je i kod nas.oni su spremni na sve jer se bore zq zivot .

stefan

21.08.2015. 11:37

to je kraji evropske istorije. Ilsamske drzave dupliraju njihovu populaciju svakih 25 godina. Ali nemaju izvore i sredstva da hrane tu populaciju. Sve seobe , svi ratovi izazvani zbog sirovina. Tako, visak islamske populacije dobija platu od bogatih Arapa da poplavi Evropu i da pretvori Evropu u islamsku drzavu. Ta pojava nikada nece prestati. To je samo pocetak. Ulazimo u rat u kome ne postoji HUMAN RIGHTS ali spasavanje zivota, i civilizacije Evropljanima.

zorangalamic

21.08.2015. 13:27

@stefan - postoji li pravilo pisano ili nepisano koje definise koliko dece mozemo da radjamo ili to pravilo postoji u vasoj glavi i vredi samo za muslimane

malan

21.08.2015. 11:44

Sada mi tj Vučić treba da osudimo makedonsku vladu za diskriminaciju tzv. migranata i ponudimo sigurnu kuću za sve svetske izbeglice. Od sigurne kuće za Ratka Mladića do sigurne kuće za sve svetske "migrante".

Nece proci

21.08.2015. 12:31

Naravno da ce staviti sliku ovog sa detom zbog patetika ,sto ne stave sliku onog sto bode Makedonsko policajca? Ulaze nasilno u tudje drzave, podrska Makedoniji kad vec Srbija nece da se brani.

ljudi

21.08.2015. 12:38

Sve je smisljeno. Sve ovo vodi ka destabilizaciji Evrope, posebno Balkana. Gde je sad Amerika? Razmislimo. Odgovara im. Zasto se ne stane Isu na put? Zato sto nekome ocito sve ovo odgovara

Деки

21.08.2015. 12:52

Ово је пример, како би једна суверена и озбиљна држава, требала да брани свој народ и своје границе. Мађарска, Словачка, Аустрија, Македонија... све су то будале. само смо ми паметни и хумани, па се поносимо европским инвестицијама за подизање великог, можда највећег прихватног центра за избеглице у Европи!!! Не знам само са ког предајника, сателита, утичу на колективну свест овог нашег народа...

Подршка Македонији

21.08.2015. 12:56

И Србија да се угледа на Македонију. Српски народ је угрожен, долазе нам хорде људи, од којих је 80% младића од 20-30 година, наоружаних и спремних на све. Држава треба да заштити српски народ, а не да изиграва Мајку Терезу!

Aleks Sverige

21.08.2015. 13:00

zasto je udarna slika zamotane talibanke sa detetom , a ne slika crne glavudze talibana koji cine 80 posto rulje sto zeli da nam nametne serijat ovde u evropi. Nek se vracaju u svoje mudzahedinske drzave, ovde nisu dobro dosli

zorangalamic

21.08.2015. 13:00

moje ime je zoran galamic do sada sam bio hriscanin pravoslavac "svaka cast makedoncima " pobise bedu i mizeriju zapadu lizete d..e a za istok imate KAMU bednici ste i to savrseni. Neka vam je bog na pomoci jos imate vremena da se vratite hristjanstvu

Bako

21.08.2015. 13:03

Stvarno mi je zao ljudi , ali koji je ovo način ? Šta na silu cu preći 40-50 zemalja i idem u Nemačku? Ma nemoj a ko ce da brani Siriju? Pa izvini ja kao evropaljanin i hriscanin ne mogu u Nemacku i Švajcarsku. A njima ne valja ni Turska ni sve arapske zemlje sa kim delite jezik kulturu, veru nego hocete u Evropu? Zao mi je, ja nesto nemam saosecanja!

zorangalamic

21.08.2015. 13:45

@Bako - Za saosecanje treba imati srce i to hrabro srce, a ne ono demokratsko zapadno!Poruka svim srbima : Nasu humanost je sunce grejalo i gospod nagradjivao tokom 13 vekova ne dozvolite da nam vecnu slavu ukaljaju dusmani nakljukani zapadnim blistavilom. AMEN

kataklinger

21.08.2015. 14:30

@Bako - pa ako su nam nagrade milioni ubijenih, proteranih, toliko puta unistavana zemlja, tito, sloba, turci, demokrate, komunisti, rojalisti, ovaj magarac danas,.... neka hvala.

Mile

21.08.2015. 15:52

@Bako - Ti zoranegalamicu ostavi nase brige i gledaj svoja posla. Mi kazemo "AMIN" a vi kazete "AMEN" pa si se tako odao.

A MEN

23.08.2015. 01:57

@Bako - jel ti pametnjakoviću uopšte znaš šta znači A MEN ?...ko je to koristio i zašto?...otkada se barata sa pojmom A MEN ?...to što su Vuk Karadžić i Đura Daničić pogrešno preveli Sveto Pismo ne znači da se svako kači na taj "prevod". Svi u svetu sem Srba znaju da postoji grad Betlehem jedino je za Srbe to Vitlejem !!?? Kako može biti kad je lepo zapisano Bet Le Hem, Bet Lehem, Betlehem...odakle Vitlejem?...odande odakle i Amin.....per-aa-nesut biti Ha Ka Ptah - A Men !!!!!

zorangalamic

21.08.2015. 13:23

kada vidim ono prestravljeno dete i coveka koji se bori za njihove zivote pomislim kako je okrutna demokratija pogotovu ona po modelu zapadne! Boze pomozi pravoslacima da ostanu casni i pravi kao sto su do sada bili i okreni im glavu od zapadne hegemonije!

Шумадинац са планине

21.08.2015. 13:30

Нису ово чиста посла. Недавно Албанци са КиМ кренули пут ЕУ, па стали. Сада ови мигранти не користе државе ЕУ (Грчка'Бугарска-Румунија) за улазак у западну Европу него преко Македоније и Србије(нечланице ЕУ).То је чудно и мислим да је од некуд дириговано. Они који су изазвали хаос у државама одакле ови беже не трпе оно што Македонија и Србија морају. Ово је лудило! Тек ће бити проблема.

zorangalamic

21.08.2015. 13:32

ako zele u germaniju ne vidim u cemu je problem traba ih proslediti merkelovoj ambasadi i neka im podele vize. Pre 74 godine germanija je dovlacila ljude na silu i to sa vozovima za prevoz robe sada ljudi dolaze sami o svom trosku.

kataklinger

21.08.2015. 14:24

@zorangalamic - zato sto nemacka kao vecinski muslimanska drzava nama sigurno nece odgovarati.

Anja Zak

21.08.2015. 13:40

Uputiti se preko toliko zemalja u Nemacku i Skandinaviju, gde ih ne zele, s malom decom nije naivno, nije neplanirano. Prave izbeglice ostaju u pogranicnim pojasevima zemalja odakle su, ili idu u susedne zemlje. Ali susedne bogate zemlje (Oman, Katar, Barain, S. Arabija, Kuvajt, UAE), koje su im bliske po kulturi, tradiciji,veri, jeziku... ih ne zele!!! U navedene zemlje je samo 3717 izbeglica, od toga 138 iz Sirije. Navedene zemlje nisu potpisale internacionalne konvencije (izbeg.) i nece ih.

Marko

21.08.2015. 14:38

@Anja Zak - Ako nesto ne znate ne komentarisite.....te zemlje ih ne primaju a od novijeg i Liban ...samo sa specijalnim papirima mozete kroz Liban.

gvatemala

21.08.2015. 13:41

...bugari i rumuni ovako biju od pocetka - pa im nije palo na pamet da tamo idu...inace - vucicu obavezno nobelovu nagradu za mir - pa koliko kosta da kosta - nisu srbi jedini narod u istoriji koji ce ostati bez drzave...

boško

21.08.2015. 14:27

BRAVO MAKEDONCI RUKE VAM SE POZLATILE!!!Makedoniji treba poslati svu potrebnu pomoć, bravo braćo Makedonci bravo.Ako je 7miliona srba protiv naseljavanja migranata u Srbiju meni nije jasno kako naša vlast može sebi da dozvoli da ignoriše ceo srpski narod.

Aleks

21.08.2015. 14:28

Podrska Makedoncima!Tako se brani zemlja i granice,a ne kao nasa vlada,slika se sa njima i gradi centre!

medion

21.08.2015. 14:34

Neznam samo u cije ime im Vucic zeli dobrodoslicu.Zasto on truje jos uvek donekle cistu Srbiju.Srbiji su najmanje potrebni takvi stanovnici.Problemi ce nastati kasnije jer ce njih masa ostati u Srbiji,baviti se kriminalom,tucama,otimacinama od naroda.Takvim izjavama Vucica:dobro dosli uvek u Srbiju,Vucic samo stvara mrznju naroda prema tim dosljacima.A prema komentarima citalaca mrznja je vec iznad "ocekivanog procenta".Svaka cast Makedoncima,dobro su se setili.Uvideli da su i sami ugrozeni.

И Би Једна Земља

21.08.2015. 14:46

Deya vu.... Тако је - добро нам дошли драги арапи, илегално улазите у што већем броју а ми ћемо да вас вас негујемо, па да нас ви за коју годину, лепо, протерате одавде...отприлике, сличну ствар је урадио и Броз са "јадним" шиптарима... дакле, српска глупост је безгранична...

Juznoprugas

21.08.2015. 14:55

Sad sam iz Rumunije i dobro sam se raspitao.Ne da nisu tukli emigrante Rumunski policajci nego nisu imali uopste dodira sa njima!Znaci emigranti ih obilaze po direktivi CIA i Mi6 cilj je da se Srbija i Mkd porobe Arapima i dzihadistima jer su potencijalni saveznici Rusa!Tipovi koji vode sav ovaj buljuk su ustvari placenici CIA i Mi6.Zasto ne idu preko Sofije i Vidina pa na Dunavski most preko Krajove-T.Severina,Temisvara put je 70% ravnicom do Madjarske granice koja je bez ograde?

neutralan

21.08.2015. 20:33

@Juznoprugas - A pritom su i odmah u Evropskoj Uniji!!! Čemu ulazak u EU (Grčka ili Bugarska) pa izlazak iz EU (Makedonija i Srbija) pa opet ulazak u EU u Mađarsku? I kako to da uopšte ne idu u Hrvatsku? Odavno govorim da tu nisu čista posla i da oni (pored toga što svakako ima izbeglica koje beže od rata) ubacuju i nepoženjne elemente u velikom broju!!! Još čudnije je što te izbeglice dolaze sa ogromnim svotama novca! I ko kontroliše da li izađu svi koji uđu u SRB? Ili se malo smeste u N.Pazar i u BiH?

Branko

21.08.2015. 16:13

Gde god "Guzva" nadje se odma "otac" ili "majka"sa detetom ispred policije simptomaticno a i poznato je li i slike odmah lete internetom a onaj drugi cak i za cigaru ima???Ovog sa detetom bi propustio kroz kordon uzeo dete i dao mu takvo batinjanje da ga nikad ne zaboravi a posle bi mu vratio dete i propustio opet kroz kordon policije da se vrati odakle je dosao.Za ove bre samo batine i da im se nikakva hrana ne daje.Kako su navalili nabrzinu ce da pomuslimane i Makedoniju i Srbiju.

Bugi

21.08.2015. 16:51

Lako je nama da komentarisemo o problemu u Makedoniji umesto da im pomognemo i novcano i u ljudstvu i u tehnici kako bih se kolko tolko lakse zastitili od te najezde.

saša

21.08.2015. 18:15

@Bugi - Što bi im pomogli?Jesu se dotični izjasnili kao Bugari pre nekih 20tak godina?Nek im oni pomognu,a okupaciona zona Srbija bi se vrlo lako odbranila od najezde ovih talibana,samo da nam kvislinzi na vlasti,kao i oni fotokopirani u opoziciji,nemaju drugačije instrukcije od svojih gazda iz Berlina,zbog kojih ih moraju prpustiti kod nas,i tu ih zadržati po svaku cenu,to je jasno i najnepismenijem građaninu ove tunguzije u kojoj živimo.

MatijaBG

21.08.2015. 18:37

@Bugi - Ne trabunjaj.Njima,pa i nama može i treba da pomogne onaj koji ih je pokrenuo,a to je USA i Britanija.Zašto ove izbeglice ne beže u Emirate,Saudi Arabiju,Katar,Izrael.tamo se još bolje živi nego u Evropi....to treba vratiti milom ili silom i Srbija treba da pošalje vojsku na granicu sa BJRM i spreči ulazak tih Paštuna u SRB!Drugo,policija ovde da pohapsi taxiste i ostalu mafiju koja zarađuje na njihovoj muci.

vlada

21.08.2015. 20:14

@Bugi - Matija svaka ti je na mestu.Narocito za S. Arabiju i Katar .Ovi su u prolazu kroz Srbiju, a sta cemo sa onima koji dodju u Beogradu na vodi.

Шева

21.08.2015. 17:03

Нема избеглице коју мк полиција није бар ошамарила за ова два месеца

Veerghoen

21.08.2015. 17:23

Колико клеро-фашиста у коментарима. Бранко стиди се, имаш ли деце? Срам да те буде.

Мда

22.08.2015. 05:05

@Veerghoen - Занимљиво да неко са таквим надимком прозива Србе' само зато што се противе глобалистичком пројекту исламизације целе Европе што личи на фашизам много више. Материјал за размишљање за оне који виде даље од носа и освешћивање наивних од чијих земаља покушавају да праве исламистане. А највећа хуманост је вратити те људе у муслиманске земље где се не ратује што ближе кући и тамо им помоћи. Свако нормалан би ваљда желео то а не да живи по хладној Европи али овде је очигледно у питању нешто друго.

marko

21.08.2015. 17:24

Drzava treba da obezbjedi masovni prevoz ovim ocajnicima do granice, jeftinije bi bilo i efikasnije nego zbrinjavanje i otvaranje prihvatnih centara. Otezalo u madjarsku, ima brate 100km zemljane granice sa hrvatskom (EU je to) ako je Dunav prepreka. Da nepricamo o rumunskoj granici, samo nek idu, sto lakse i sto brze im obezbjediti.

hristina

21.08.2015. 20:17

@marko - Hrvatska, kao Rumunija i Bugarska, nisu u sengenskoj zoni. Madjarska jeste i zato je za njih precica za ulaz u EU. Na nasu nesrecu!

цврчак

21.08.2015. 17:52

Био би ред да једном Македонци спасе нас...

Bugi

21.08.2015. 18:05

Gvatemala imas peticu od mene,samo da dodam treba mu dodeliti isto tako i orden za humanitarnost.

Milisav

21.08.2015. 18:12

Aleksandre Vucicu ako si nas premijer, zaustavi ovu najezdu izbeglica. Ovo uopste nije normalno, ako se ovako nastavi cela Srbija ce biti pod Muslimanima a mi cemo proci gore nego Srbi na Kosovu od Siptara sto su prosli.

Senator

22.08.2015. 02:48

@Milisav - Evropski predsednici su zapravo Americki senatori, tako da samo rade svoj posao sa nama.

Dragan

22.08.2015. 06:11

@Milisav - I ne samo tako nego ovi po fotografijama izgledaju da su Jihadisti, neko gi poslao ovamo i samo cekaju naregenje kada da nam udare sa lega. Nisu ovi izbeglice. Vratite ih natrag.

grga

21.08.2015. 18:13

pa, dobro zasto srbija ne digne vojsku I zatvori granice, pa sta cekate, ovo sve nije slucajno, to je dio nekog prokletog plana! dignite vojsku policiju zandarmeriju sve I van sa ovima, vratiti ih odakle su dosli! inace smo naje....! nemoguce je preseliti afriku I aziju u europu! grcka I makedonija su ionako drogirane, srbija se mora probuditi!

VERA

21.08.2015. 19:50

Žao mi je ovih ljudi, ali... Još mi je žalije našeg naroda! Ko će da zaštiti NAŠU decu, NAŠU imovinu, NAŠA polja ako ovi krenu da brste i uzimaju ono što im treba??!! Znam da glad ne pita, ali ni mi nemamo baš za bacanje. I koliko će samo đubreta da ostane iza ovih ljudi!! Treba prvenstveno da mislimo na sebe i svoju zemlju, pa tek onda na druge. Na žalost, ovoj vladi su važniji tuđi građani od nas, Srba!

Branko

21.08.2015. 19:53

Ljudi, da se podsetimo, negde od 4. do 6.-7. veka beše takođe neka Velika seoba naroda, sa istoka na zapad, iz Azije u Evropu. Verovatno su se tzv. starosedeoci tome odupirali. istorija kaže, manje-više neuspešno. Videćemo kakvi će biti "rezultati" ove Velike seobe naroda. Gledajući snimke, slike, ljude, decu i sve TV priloge mislim da se radi o uspešnijoj civilizaciji od ove naše - Evropske.

?????

21.08.2015. 21:22

Ljudi,necu da gresim dusu ali medju ovim izbeglicama ima puno ratno sposobnih.umesto da brane svoju zemlju oni beze neke stvari mi nisu jasne.ja licno ne bi bezao ostao bi da branim svoju kucu.to je moje misljenje mozete da se slozite i ne morate.

@branioca

22.08.2015. 02:47

@????? - Ko sto i mi branimo Srbiju od lopova koji rasprodase fabrike, rastopise tenkove, poklonise rudnike, uzedose cak i od staraca da finansiraju stranku i da se odrze na vlast, namera je da u buducnosti penzije budu do 70. Svi cute i gledaju svoja posla kako da im sto bolje vuna raste na svojoj kozi za shishanje. Necu da gresim dusu ratno si sposoban kao i vecina nas a od naseg patriotizma da zastitimo Srbiju ni kamen ne osta. Ajde brani zemlju od lopova! Imao si sansu, unistena zemlja i gde si bio?

?????

22.08.2015. 16:18

@????? - kao sto sam i napisao mozete da se slozite i ne morate.tebi ne moram da polazem racune gde sam bio nisi mi ti staraoc.oladi malo

Nebojsa007

21.08.2015. 21:29

Ja bi sve njih u hrvatsku i to um je najbliza drzava a i u evropskoj uniji je pa nek komsije ustase vide sta ce sa njima

Добар савет пара вреди

21.08.2015. 23:41

Треба их упућивати у Мађарску преко Хрватске. И ближе им је Запад, и нема зидова на граници. А нама је јефтиније да их посаветујемо него да им зидамо станове, припремамо храну и 4 пута дневно празнимо покретне клозете.

BratX

22.08.2015. 00:22

pa ko ce da brani granice,ustanite vise iz svojih kreveta i kompova,izadjite na ulice,suprodstavite se velikom aleksandru vucicu koji se slihta zapadu,ja necu da placam ovim izbeglicama nista,a vi kako ocete... sve dok me izadjete na ulice nece biti promena,a dok vas nema na ulicama znaci da vam je lepo... pa vi vidite

Pavlović

22.08.2015. 00:33

Pošto se već izbeglice organizovano okupljaju oko železničke i autobuske stanice u Beogradu , prostor treba preurediti i izvršiti organizovano preusmeravanje i prevoz migranata do Hrvatske granice ili ih vozom prevesti do luke Bar i organizovano brodom odvesti u SAD - državu koja je glavni i odgovorni krivac za njihovu zlu sudbinu . Sve migrante treba da prihvati i primi SAD a ne EU .

yesman01

22.08.2015. 04:21

Probudite se Makedonci, Srbi, .....pa doklechemo glavom kroz zid, glavu u pesak ,.... Braco, Sestre, ,eeeeej, je...e ne ko stigne! Svi oni mogu iz pic......e li lepe mate..... , evrope, ,amerike, .. Sramota za sve nas, izgore mi srce I za Srbiju I Makedoniju , ...ne mozhemo bolje of Albanaca , Bulgara , Rumuna, ? Ma dajte prekinite sa glupim stvarima, niko nas neche ,NIKO! Samo zajedno mozhemo savladati svega !

makedonac

22.08.2015. 14:37

ovako pisacu na srpskom da me neko ne razumeo dobro, na granice sa grcok u medzuprostor ima onoliko migranata kolko sto ima sada u srbii i oni od ono sto sam video sa svojim ocima oni nisu za dobar zivot sad mi srbi i makedonci moramo obrisati guzu amerike koja ona trebi da se izvini nasa dva naroda a treba d aih uzetiu svojoj bogatoj zemlji ja mislim d aje to najvazni deo ,zatim da nasa dva premiera vlade da potraze odmah susret sa obama pretsednik da on ih uzeti iz nase zemlje ali ...