SKANDAL: Bombe NATO obrisali fotošopom

V. KADIĆ

26. 05. 2015. u 19:54

Događaj među maturantima u kotorskoj gimnaziji uzburkao duhove u Crnoj Gori. Poruka protiv alijanse na majici Vanje Jotića nije osvanula u novinama

СКАНДАЛ: Бомбе НАТО обрисали фотошопом

Vanja Jotić u majci sa natpisom i na retuširanoj fotografiji u novinama

MATURANT kotorske gimnazije Vanja Jotić neočekivano je postao medijska zvezda Boke kotorske. On je sa majicom na kojoj je pisalo "Nismo zaboravili - NE U NATO" stao pred fotografa sa ostalim drugarima, računajući da će tako biti i "prenet" u školski časopis "Eho". Ali to se nije dogodilo. Dečak je "pukao" kada je video fotografiju i majicu bez natpisa!

- U časopisu majica je potpuno bela i nema nikakvih natpisa na njoj. Kada sam upitao profesora koji je radio na izradi tih fotografija, šta se dogodilo sa natpisom, odgovorio mi je da sam se ja slikao u potpuno beloj majici, iako je vidno izbeljivanje i korišćenje fotošopa - kazao je Jotić, koji je član Pokreta za neutralnost Crne Gore. - Retuširanjem poruke na mojoj majici NATO promoteri su pokazali veliku slabost i nemoć, kada su ustuknuli pred jednim srednjoškolcem i njegovom majicom.

Ovaj maturant priča sa puno gorčine da su ovim činom uredništva školskog lista povređena njegova osnovna ljudska prava:

- Ugroženo je moje pravo na slobodno i lično mišljenje, pre svega pravo na drugačije mišljenje, što je osnova jednog demokratskog društva. Sve je urađeno bez mog znanja i odobrenja. Radi se o klasičnoj prevari. Ja sam punoletan i trebalo bi da imam apsolutno pravo na svoj stav koji, između ostalog, artikulišem i angažmanom u Pokretu za neutralnost Crne Gore - i iza njega ću i dalje čvrsto stajati.

U kotorskoj gimnaziji potvrdili su novinarima da je anti-NATO poruka izbrisana sa majice. Direktor Gimnazije profesor Božo Perović se poziva na Statut te ustanove koji zabranjuje "političko delovanje u školi".

Od početka godine Vlada Crne Gore je krenula u ofanzivu na svim poljima kako bi narod ubedila da je članstvo za NATO budućnost Crne Gore. Problem je što sva istraživanja pokazuju da raspoloženje naroda prema NATO alijansi još nije dostiglo zadovoljavajući procenat.


KAMPANJA PUTEM "FEJSBUKA"

DOKLE je stigla kampanja Vlade i ostalih zagovornika ulaska Crne Gore u NATO, pokazuje poziv sa društvene mreže "Fejsbuk" za tribinu o toj alijansi u Podgorici.

- Hitno moramo naći 20 ljudi koji će prisustvovati događaju u utorak u hotelu "Podgorica" u 11 sati. Zadatak onih koji su zainteresovani bio bi da sede i slušaju predavanje. Prijave u inboks do ponedeljka u 15 časova, objavio je fejsbuk-korisnik, student Spasoje Vukmirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

Freeman

26.05.2015. 21:03

Kapa dole za tebe mladiću. Tvoje delo treba da služi za primer i ostatku Crne Gore ali i Srbije pa citavom regionu.

Nemanjic Crna Gora

27.05.2015. 08:38

@dinarac - nikad brate necemo zaboravit to,ali se mi u cg.nista ne pitamo,ima da nas uvedu u nato silom,ziv bio pa vidio

свака част!

27.05.2015. 00:39

Ха, ха, како су глупи! Онако би мајицу видело мало људи у Котору, овако је виде милиони у неколико држава.Браво, момче! Петица за смисао за рекламу. Треба му одмах уручити диплому факултета.

Душан грешни

27.05.2015. 06:35

Храбри Вања, не плаши се тај што је обрисао искрену поруку против светског зла њих самих, већ се плаши да му ДПС и његов поглавица не уруче ОТКАЗ. Е то је прави разлог. Таквих у ЦГ има на претек. Има их и у Србији, Македонији па чак и унутар Републике Српске. Чувени Де Гол је једном приликом рекао да се није плашио познатих непријатеља, већ управо оних за које није знао да су му душмани.

Bokelj

27.05.2015. 07:29

Posta si junak i u meni se ponovo rodila nada da ova zemlja ima buducnost!!! Nece, vala, "...i posle Mila - Milo"! Vjerujem u vas i u vasu resenost da mislite SVOJOM GLAVOM ! BRAVO!!!

Петар

27.05.2015. 07:38

Милогорци почујте:Ко се стиди поријекла вазда рђе довијека.А теби момчино свака ти је ка у Његоша

paranoid

27.05.2015. 08:33

pa, da nisu to uradili, tu majicu bi vidjelo stotinjak srednjoškolaca u kotoru, ovako, tu majicu ovih dana gleda cijeli balkan, i, kao što je u tekstu rečeno, ismijava se slabosti nato promotera... pozdrav vanja, i nek' ti je sa srećom u tvojoj borbi protiv vjetrenjača!

Milan

27.05.2015. 08:43

Ruzno je zloupotrebljavati grupnu sliku sa prijateljima na kraju skolske godine u politicke svrhe.

ypke

27.05.2015. 09:20

Кампања му је више него успела. Уместо само школских новина, поруку је послао много већем броју људи.

Стефан

27.05.2015. 14:52

Волијо сам прије Црну Гору исто као и Србију и Српску, а сада је неподносим као НДХ!

igor

27.05.2015. 17:53

@Стефан - Kako mozes to da uporedis??? Prvo, ne ubijaju Srbe u Crnoj Gori. Drugo preko 50% nemanjina je bilo protiv nezavisnosti CG. A i nemanjine (njih ne analiziram) 95% ne mrzi Srbe.Vlada CG nije ceo njen narod, vec mozda samo vecina i to ne velika vecina.Ni ja nisam Srpska vlada.