Ministar mešetario tablicama?

V. K. - S. Đ.

03. 04. 2015. u 08:27

Министар мешетарио таблицама?

Suad Numanović

Crnogorski zvaničnik Suad Numanović na udaru Vrhovnog državnog tužilaštva

PODGORICA - Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore pozabaviće se "slučajem" Suada Numanovića, ministra za ljudska i manjinska prava, i utvrditi da li je počinio krivično delo jer je navodno posle isteka radnog vremena, na službenom vozilu "mercedes ML", skidao državne (PG CG 029) i stavljao civilne registarske tablice (PG EK 895)! VDT će takođe utvrditi sumnje da li privatne tablice pripadaju automobilu "sitroen" vlasnika S. D. i "opel astra" S. Ć.

Povodom ovog slučaja, ministar se još nije oglašavao, dok pravnici dele mišljenje da je Numanović prekršio zakon i da može odgovarati za falsifikovanje isprave. Advokat Zdravko Begović kaže da je reč o krivičnom delu, za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora, ali i naglasio da je neophodno proveriti da li je zaista reč o zloupotrebi.

U Vladi Crne Gore nemaju informaciju da je Numanović na službenom automobilu zamenjivao registarske oznake privatnim. Poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak reagovala je povodom ovog događaja, pitajući ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića u parlamentu da li je tačno da član Vlade menja vikendom i praznicima službene registarske oznake drugima! Iz MUP su saopštili da nisu izdavali odobrenje za paralelno korišćenje registarskih tablica za Numanovićev službeni auto, obrazlažući da za to ne postoji zakonski osnov.


JEDNAKO PREMA SVIMA

- UPRAVA policije MUP sankcioniše sve koje prilikom kontrole u saobraćaju zatekne sa tablicama koje ne odgovaraju registraciji automobila kojim osoba upravlja. Policija u ovakvim situacijama postupa jednako prema svim građanima, bez obzira na to da li su ili ne javni funkcioneri - poručuju iz MUP.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

jovandeka

03.04.2015. 09:32

A šta je to čočeTo je sitnica,kad ostali valjaju belo na naizmerene količine.Ovaj je još i pristojan.

PG CGR

03.04.2015. 10:11

Sigurno ga je žena na to podstakla,a on zaslijepljen velikom ljubavlju prema njoj nije to umio da odbije...Ministar za smeće...

Milos Vuckovic

03.04.2015. 12:12

Pa sta je ovde cudno,sin od ovog coveka sa 25 godina radi na carini u Bjelom Polju i radi pri ministarstvu turizma..da ne spominjem koeficijent inteligencije tog decka.Sramota za celu Crnu Goru!