Smrt porodilje digla na noge Crnu Goru, čeka se nalaz obdukcije

M. SEKULOVIĆ

20. 03. 2015. u 19:35

Смрт породиље дигла на ноге Црну Гору, чека се налаз обдукције
Smrt porodilje Sanele Kujević Murić (23) iz Rožaja uzbuđuje javnost U Crnoj Gori. Grbović: Daćemo informacije, ne bih spekulisao da li se radi o infekciji

DOK afera oko infekcije pet bjelopoljskih beba, od kojih je jedna preminula, dobija zamah, jer se očekuje odluka višeg državnog tužioca u Bijelom Polju, crnogorsku javnost je potresla smrt porodilje Sanele Kujević Murić (23) iz Rožaja, koju ispituju eksperti medicinske struke.

Naime, zbog sumnje porodice da se nešto "čudno" dešavalo posle porođaja u beranskoj bolnici, Viši državni tužilac iz Bijelog Polja naložio je obdukciju tela nesrećne mlade žene koja je sahranjena u Besniku kod Rožaja.

Sanela je po porođaju izašla iz bolnice. Međutim, posle nekoliko dana se požalila na bolove u stomaku. U rožajskom Domu zdravlja je primila injekciju od koje joj je bilo bolje. Ali, nekoliko dana kasnije opet se požalila na iznemoglost, temperaturu, dijareju...

- Primila ju je dr Azra Lukač, koja joj je predložila da je prevezu u Berane, gde se porodila. Pacijentkinja je odbila. Stanje joj se pogoršalo u nedelju oko 5.00. Hitno su pozvani ginekolog i internista, ali nije joj bilo spasa - izjavio je direktor DZ u Beranama dr Hajran Kalač.

Prilikom posete Bijelom Polju, ministar zdravlja dr Budimir Šegrt izjavio je da je za sve saznao iz medija i da je dobro što je urađena obdukcija. U petak se oglasio i njegov pomoćnik Mensud Grbović.

- Ministarstvo će zatražiti sve informacije o uzrocima smrti Sanele Kujević Murić, da se ne bi prejudiciralo da li se radi o nekoj infekciji. Imamo već one iz rožajskog Doma zdravlja. Prema njima, radilo se o obolevanju trudnice, porođene 25. februara, s tegobama koje su više nalikovale na probleme gornjeg respiratornog trakta. Ona se javila doktoru i Hitnoj pomoći u Rožajama i zbog pogoršanja stanja je hospitalizovana u porodilištu Doma zdravlja u Rožajama. Znamo da je urađena obdukcija, a o rezultatima nismo upoznati. Preduzećemo sve kako bismo dobili što više informacija i javnost informisali o situaciji. Zasad ne bih spekulisao o tome da li se radi o infekciji - izjavio je Grbović.


POROĐAJ U NAJBOLjEM REDU

KAKO su izjavili u beranskoj bolnici, porođaj je protekao u najboljem redu. Međutim, beba je rođena u sedmom mesecu, pa je zbog težine od 1.730 grama prevezena u Klinički centar Crne Gore u Podgorici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije