BIJELO POLjE - Krvavi okršaj 5. septembra 2013. na planini Treskavac u opštini Plav, u kojem je ubijen Vilko Turković (48), dobio je epilog u Višem sudu u Bijelom Polju. Krivično veće sudije Jokana Varagića osudilo je na 17 godina zatvora Šefketa Jasavića (33) iz Plava, zbog krivičnog dela teškog ubistva. Drugi akter Veljko Turković (48) osuđen je na dve i po godine zbog pokušaja ubistva.

Optužnice da su učestvovali u tuči oslobođeni su Tahir i Izet Jasavić i Svetislav Turković.

Po navodima optužnice, koju je zastupala zamenica višeg državnog tužioca Milica Rmandić, Jasavić je Turkovića ubio s umišljajem udarivši ga nekoliko puta sekirom u glavu, posle svađe oko imovine. Nesrećni čovek, koji je pokušavao da se odbrani motornom testerom, umro je devet dana kasnije u KCCG.

Dok je trajao okršaj između članova dveju porodica, Veljko je potegao pištolj i s tri hica pokušao da s umišljajem ubije Šefketa, koga je ranio u nadlakticu leve ruke i naneo teške povrede. Pre toga, Šefket je, kako se čulo na suđenju, pokušao da sekirom ubije i Veljka, koga je sečivom zakačio po glavi nanevši mu teške povrede.