Kolašin: Bivši funkconeri za dan „pojeli stado”

M. SEKULOVIĆ

22. 01. 2015. u 18:31

Колашин: Бивши функцонери за дан „појели стадо”

Građani se dozvali pameti i kaznili prethodnu garnituru na prošlim lokalnim izborima

Nekadašnji čelnici opštine Kolašin, uprkos blokadi računa, nisu škrtarili kad je u pitanju sopstveni provod. Tri funkcionera napravila ceh u vrednosti 100 jaganjaca - 10.000 evra

Opština čiji su građani do pre nekoliko godina mogli, kako-tako, da se pohvale solidnim životnim standardom, za vrlo kratko vreme doživela je privredni sunovrat. Uprkos bajkama o privrednom "bumu" koji će doneti turizam, od koga je "kolač" sve tanji.

Naime, godinama već sneg padne koliko da obeli, što bi se reklo. A i kada ga ima, putevi su zavejani ili nema struje. Međutim, lošem stanju u Kolašinu, nema sumnje, kumovala je i bivša lokalna uprava koja je, po rečima predsednice opštine Željke Vuksanović, ostavila dug od više od deset miliona evra!

- Žiro račun opštine blokiran je punih pet godina, tako da je rad lokalne uprave stopiran - rekla je Vuksanovićeva, koja zahteva intervenciju Ministarstva finansija, ali i specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

- I dalje stižu sumnjivi računi. Za samo nekoliko meseci potrošeno je oko 250.000 evra za gorivo - kaže predsednica, koja je nedavno ustalasala javnost tvrdnjom kako je za osam meseci 2008. lokalna uprava (bez javnih preduzeća) za gorivo potrošila čak 380.000 evra.

Da podsetimo, na vlasti je u to vreme bila koalicija DPS - Grupa građana, koja se preselila u opoziciju, ne uspevši da sa sobom ponese i papire o njihovom ponašanju, koje su građani Kolašina kaznili na prošlim lokalnim izborima.

Češljajući po tim papirima nova vlast, sastavljena od predstavnika SNP, DF i koalicije SDP - Pozitivna Crna Gora, došla je do frapantnih podataka da su tri sada već bivša funkcionera opštine samo u jednom danu, tačnije 2. juna 2010, napravili ceh za reprezentaciju "težak" - 10.000 evra!

Jelo se i pilo u jednom restoranuu lokalnom ski-centru, a račune su potpisali tadašnji predsednik SO Mile Šuković (Grupa birača), koji je potrošio 3.306 evra građana Kolašina, dok je najveći "učinak" imao Dragomir Dulović iz DPS od čak - 6.866 evra. "Najskromniji" je bio Mileta Bulatović (Grupa birača) s cehom od 858 evra.

- Kako su uspeli da za dan pojedu celo jedno stado od više od 100 jagnjadi - pitaju se Kolašinci, prozivajući za sve i tadašnjeg predsednika opštine Darka Brajuškovića, pored koga ovo nije moglo da prođe neopaženo. - Sada se čudi i demantuje da su ostavili dug od više od deset miliona. Kako su mu se saradnici ponašali, dobro će biti ako se obaveze na toj cifri zaustave.


MEDENICA: RAČUN NIJE NAŠ

Oglasio se i predsednik OO DPS Srećko Medenica.

- Račun za reprezentaciju nije naš - rekao je Medenica, koji će narednih dana javnosti pokušati da objasni kako su se dugovi nagomilali, a možda i dati predlog kako će se vratiti, jer u ovom trenutku čarobni štapić za tako nešto u Kolašinu, a kamoli u Crnoj Gori, nema niko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije