PODGORICA - Crnogorska Uprava policije je u četvrtak saopštila da su, pod sumnjom da su pokrali ambasadorku Poljske u Crnoj Gori, uhapšena trojica maloletnika N. G., N. V. i P. R. Kuća u kojoj živi ambasadorka Gražina Sikorska bila je proteklog vikenda na meti lopova. U kući koja se nalazi u naselju Donja Gorica nije bilo nikoga kada su provalnici upali, najverovatnije u subotu uveče, i odneli ambasadorkin laptop i torbu sa novcem (oko 1.000 evra) i ličnim dokumentima. Ukradena je i njena poljska diplomatska lična karta, diplomatska lična karta Crne Gore, bankovne kartice.

Policija je saopštila da je rezidencija poljske ambasadorke verovatno opljačkana tako što se izvršilac pomoću baštenske stolice koju je pronašao na terasi, ispeo do prozora koji je bio otvoren i tako ušao u unutrašnjost rezidencije.

U Podgorici su poslednjih par godina učestali „upadi“ provalnika u privatne kuće i stanove, a građani se žale da, neretko, policija i ne izlazi na uviđaj. Nedavno se dogodio i diplomatski skandal kada je u sobu srpske guvernerke Jorgovanke Tabaković, na četvrtom spratu hotela „Maestral“ u Miločeru, u pet ujutro, upao provalnik.