Slovenija i dalje pod ledom

Tanjug

05. 02. 2014. u 17:41

Словенија и даље под ледом
Veći deo Slovenije i dalje je okovan velikom količinom snega i leda, tridesetak hiljada domaćinstava, od čega 20.000 na širem području Ljubljane, i danas je bez električne energije

LjUBLjANA - Veći deo Slovenije i dalje je okovan velikom količinom snega i leda, a iako se stanje iz sata u sat poboljšava, tridesetak hiljada domaćinstava, od čega 20.000 na širem području Ljubljane, i danas je bez električne energije.

Bez struje je i Postojna, gde je u sportskoj dvorani organizovan prihvat onih koji svojim domovima nemaju nikakvo grejanje.

Premijerka Alenka Bratušek, koja je danas obišla pogođena područja, izjavila je da i dalje najviše teškoća predstavlja nedostatak električne energije, što ne može da se nadomesti agregatima

Sloveniju je pogodila velika prirodna nesreća, u kojoj je došla do izražaja velika solidarnost stanovništva i spremnost svih službi za takve situacije, uključujući i vojsku, rekla je Bratušek.

Meteorolozi za kraj sedmice najavljuju toplije vreme, što će dovesti do delimičnog topljenja snega i leda, a to bi, uz nove padavine koje se najavljuju, moglo da prouzrokuje poplave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Branko

05.02.2014. 22:22

Solidarnost ljudi je fefenomenalna, pomoć onim kojima je potrebna pristiže sa svih strana. Sistem Civilne zaštite, Vatrogasci, Slo Vojska i svi ostali su dali sve od sebe da su posledice i šteta što manje.