Herceg Novi: Policajac vratio novčanik sa 4.000 evra,od vlasnika ni hvala

Tanjug

05. 12. 2013. u 18:43

Radule Tadić pronašao je u jednom kafiću u Herceg Novom novčanik sa blizu 4.000 evra i vrednim kreditnim karticama i vratio ih ruskom državljaninu

PODGORICA - Crnogorski policajac Radule Tadić pronašao je u jednom kafiću u Herceg Novom novčanik sa blizu 4.000 evra i vrednim kreditnim karticama i vratio ih vlasniku - ruskom državljaninu Vječeslavu Basovu, od koga zauzvrat nije dobio ni hvala.

Tadić je, kako prenose današnji podgorički mediji, u hercegnovskom kafiću "Saturnus" pronašao novčanik sa oko 4.000 evra, dve platne kartice - zlatnu i srebrnu, kao i lična dokumenta na ime Basova.

Basov je, u međuvremenu, pozvao kafić i raspitivao se za novčanik, jer je shvatio da ga je izgubio. Rečeno mu je da je novčanik pronađen, nakon čega je ruski državljanin došao po njega, a prilikom preuzimanja nije rekao ni hvala poštenom nalazaču.

Policajac Tadić je kazao da mu ni na kraj pameti nije palo da prisvoji pronađeni novac, a, kao je istakao, nije ga zanimala ni eventualna nagrada.

Tadiću je ovo drugi podvig, pošto je pre dve godine spasao Nadu Pištinjat, kada je u podnožju planine Orjen ujela zmija.

Policajac je tada pešačio osam kilometara i nosio povređenu do mesta gde je mogao sleteti helikopter.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Dusan Petrovic

05.12.2013. 18:56

Ja pomislio da je eto neki pravi Crnogorac u nesreci imao i srece.Kad ono "drzavljanin" Crne Gore ruskog porekla.

zoranz

05.12.2013. 18:56

Bravo covece, ti si zaista srecan sto dobrotom dokazujes sto jepatrijarh Pavle svima govorio: "budimo ljudi". Uzivaj u tome stosi pravi covek na koga se treba svako ugledati da bi sebi zivotosmislio, a ti vec sebi jesi i blago tebi za tvoje srce i dusu! Ziveo

baba Simana

05.12.2013. 19:27

E sad neka neko kaze nesta protiv Rusije,nekada rusi nisu imali jedan evric u novcaniku a danas 4.000 evra sa sve kreditne kartice.A mi cekajuci ulazak u EU ko ima danas jedan crvendac u novcaniku bogat je srbin.

Srbija....!!!

05.12.2013. 20:43

Ti si vec dobio "hvala" od jedinog covekoljupca...a ljudsko hvala moze da te pogordi,...bezi od ljudske slave da bi zadobio vecnu...da ste ti i tvoji zivi zdravi i Blagosloveni...., na mnogaja ljeta !!!