U nezapamćenoj porodičnoj tragediji, koja je u sredu ujutro pogodila Derventu, na ovdašnjem pravoslavnom groblju, Jovo Trifković je ubio 36-godišnjeg sina Igora. Otac je sina, koji je imao prihičke probleme i dosta vremena je provodio u Zavodu za lečenje hroničnih duševnih bolesnika u Jakešu kod Modriče, doveo na grob njegove majke, a svoje supruge Jele, i tu ga ubio, ispalivši u njega tri hica!

Jovo Trifković je zatim pokušao da izvrši samoubistvo, ali je samo okrznuo slepoočnicu.

- Policijskoj stanici Derventa, u sredu oko osam časova, telefonom se javio Jovo Trifković i saopštio da je ubio svog sina i da će izvršiti samoubistvo - saopšteno je u sredu iz Centra javne bezbednosti Doboj. - Policijski službenici su zatekli beživotno telo Igora sa tri prostrelne rane u predelu grudi, dok je otac zatečen sa blažim povredama u predelu glave (ogrebotina), koje je zadobio u pokušaju samoubistva. Povređenom je ukazana lekarska pomoć u Domu zdravlja Derventa.

JOVO BIO PREKE NARAVI Jovo Trifković radi kao staklar u svojoj privatnoj radnji, u gotovo samom centru grada. Za razliku od sina kojeg je ubio, a koji je bio miran i povučen, Jovu komšije zanaju kao prekog čoveka. - Voli da pametuje i filozofira. Priča se da je, navodno, dok je bila živa, maltretirao suprugu Jelenu. Uvek ganja neku pravdu, smetaju mu svi političari. Međutim, uprkos tome, malo je ko mogao i pomisliti da mu smeta oboleli sin, a još manje u toj meri da mu oduzme život i to na tako monstruozan način - u neverici su komšije.

Od Jove Trifkovića, nad kojim je u toku kriminalistička obrada, oduzet je pištolj, jer postoji osnov sumnje da je ubio sina.

Pošto je gradom prostrujala vest o tragediji Trifkovića na gradskom groblju, Derventom su zavladali šok i neverica. Uprkos tome što se znalo da zlosrećni Igor ima psihičkih problema, teško se može razumeti zašto se baš njegov otac odlučio da mu, umesto roditeljske pomoći, prekrati život. I to na tako bizaran način - na grobu majčinom.

Kako „Novosti“ saznaju, Trifkovići su u Derventu izbegli iz Sarajeva, po okončanju proteklog rata. U svojoj porodičnoj kući Igor je, od smrti majke, živeo sa ocem i mlađim bratom.

- Igora znamo kao povučenu osobu, koja nikome nije naudila ili pravila problem. Mirno je šetao gradom i povremeno zalazio u kafiće, gde bi popio kafu, isključivo sa vodom. Redovno je plaćao račune i ama baš nikome ništa nažao nije učinio - pričaju šokirani Dervenćani.

Od komšija Trifkovića, koji su želeli da ostanu anonimni, saznajemo da je Igor voleo, pogotovo po dolasku sa lečenja iz Jakeša, da sa ocem ode na grob majke, ne sluteći da će mu, baš tu, biti ugašen život.