Vladika Kačavenda izašao iz šok sobe

V. Mitrić

25. 09. 2013. u 12:09

Владика Качавенда изашао из шок собе
Bivši episkop zvorničko-tuzlanski koji je, posle moždanog udara, operisan u nedelju ujutru na Neurohiruškoj klinici KCS u Beogradu, uspešno se oporavlja
VLADIKA Vasilije (Kačavenda), bivši episkop zvorničko-tuzlanski, koji je, posle moždanog udara, operisan u nedelju ujutru na Neurohiruškoj klinici Kliničkog centra Srbije u Beogradu, uspešno se oporavlja i izašao je, iz šok sobe na odeljene, rečeno je „Novostima“ u krugu njegovih prijatelja, lekara u Bijeljini.

Po njihovim rečima, „pošto su u stalnom kontaktu sa kolegama iz Beograda, „vladika će do kraja sedmice napustiti Klinički centar, kako bi bilo nastavljeno kućno lečenje, naravno pod nadzorom i savetima lekara“.

Bivšem episkopu zvorničko-tuzlanskom pozlilo je, u petak uveče, posle čega je, odmah, prebačen u KCS u Beograd. Kod njega je, kako je saopšteno, došlo do pucanja kapilara u glavi.

- Sve je i ukazivalo da nije u pitanju hitna operacija, pošto je dan posle moždanog udara funkcionisao skoro normalno, pa se, pored ostalog, javljao i na telefon, ali mu je pozlilo u subotu veču i usledila je, ujutru, uspešna operacija-kažu lekari, prijatelji vladike, koji posle razrešenja sa svih crkvenih dužnosti, živi u manastiru Svete Petke u bijeljinskom naselju „Pet jezera“, koji je podigao u ruskom stilu.

U utorak je, kako saznajemo, vladiku posetio njegov „naslednik“, novi episkop zvorničko-tuzlanski episkop, koji mu je poželeo brz oporavak. Pre nego što mu je pozlilo, na nekoliko dana, vladika je služio arhijerejske liturgije u Sokolcu i u Srbobranu. U svom novom domu u manastiru Svete Petke osećao se sasvim dobro sve do petka, kada mu je pozlilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije