Doboj: Odriču se sina zbog dugova

Lj. ĐURIĆ

19. 09. 2013. u 07:20

Nevolje Rajka i Vukosave Stokić iz Velike Bukovice, zbog sina Dragana. „Otpisali“ i njegovu porodicu. Molimo ih da nas ne traže

DOBOJ - Rajko (63) i Vukosava (64) Stokić iz Velike Bukovice kod Doboja su se odlučili na nesvakidašnji korak da se odreknu kompletne porodice svoga sina, zbog višegodišnjih problema koje imaju sa njima.

Izjavu o odricanju su uredno overili kod nadležnog organa i obratili se našoj redakciji, opisujući muke kroz koje su prolazili.

- Gotovo od završetka rata sin Dragan i snaha Nada prave nam neprilike, koje su nam narušile zdravlje i materijalno nas osiromašile. U nekoliko navrata su nas uspeli nagovoriti da im budemo žiranti, kredite nisu vraćali, već smo to mi morali otplatiti za njih - pričaju gotovo uglas Rajko i Vukosava.

Rajko tvrdi da je zaradio i uslovnu zatvorsku osudu tokom jednog od napada kojima je neretko bio izložen, a na osnovu lažnog lekarskog uverenja koje je Dragan pribavio.

POTVRDA NAVODE da su redovno otplaćivali svoje, a imali problema sa otplatom kredita sina i snahe, potvrdio nam je u potpunosti i službenik u banci kod koje su bili korisnici kredita. Reakciju Dragana i Nade Stokić nismo uspeli da dobijemo, jer su u više navrata bili nedostupni za razgovor.

- Sukob je bio takođe zbog kredita i pozajmljenog novca koji nije hteo da vrati sestri, odnosno našoj kćerki Dragani. Prevarili su nas i prilikom davanja para u zajam za kupovinu auta, koji nisu uspeli da registruju, pa su ga nakon havarije prodali u staro gvožđe, a mi novac morali da vratimo prodavcu - žali se Rajko.

U izjavi o odricanju od svojih najbližih su naznačili da ne priznaju dugove načinjene na njihovo ime, niti eventualne buduće.

- Molimo ih javno da od nas ne traže, niti očekuju ništa više. Kao i da nas ne pominju u bilo kom kontekstu - kaže Vukosava.

Na kraju razgovara kažu da je sledeći korak koji će preduzeti oglašavanje izjave o odricanju putem dnevnih novina, a zatim će se obratiti i advokatu sa tužbom protiv sina i snahe, ukoliko trenutne probleme sa njima ne reše na miran i sporazumni način.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

zoks

19.09.2013. 11:46

Svaka cast roditeljima i podrska!A mladji neka se malo dozovu pameti i prihvate odgovornosti za svoje postupke!

citalac

19.09.2013. 15:54

"fini" neki ljudi - tako su prvo vaspitali sina (izgleda dase radi samo o kreditima, ne o drogi i sl.) prvo pristanu pa se pokaju pa brukaju mladu porodicu koja treba jos dugo godina da podizu decu. sramota! kakvi su da su - njihovi su. Da su ovi roditelji bili u pravu mogli su to preko suda resiti. .

Zoran1

19.09.2013. 21:19

Zao mi je roditelja ali i pitam se kakv su odgoj dali svome sinu kada se tako ponasa. Cesto zenjemo u zivotu ono sto posejemo.

djolence

20.09.2013. 19:19

oni su ga i vaspitali a sad brukaju i njega i djecu njegovu tj njihovu unucad...

srbija

03.11.2013. 19:57

Zalosno! Mada realna slika nije kao sto je ovde predstavljena i svaka prica ima dve strane.Trebalo bi da razmisle gde ce im dusa otici nakon ovoga! Bruka i sramota!

mican67

18.01.2014. 18:27

to štosu oni uradili nije zbog dugova toje samo izgovor oni nisu njega nikada ni voleli toje sramota i bruka roditelja na takav cin...