Čajniče: Koka nosi zelena jaja

R. MILOVIĆ

21. 08. 2013. u 21:12

Neobična pojava u domaćinstu Milkanović, u mestu Milijen kod Čajniča, koka Anči svakodnevno u gnezdu ostavi po zeleno jaje

ČAJNIČE - Koka Anči, vršnjakinja trogodišnje Ane Milkanović iz Milijena kod Čajniča, svakodnevno u gnezdu ostavi Ani po zeleno jaje.

- Žena sa Sokoca je meni prodala 15 pilića, a i mojim komšijama, takođe... Ovde u komšiluku imamo više od 50 koka sa Sokoca, a samo ova moja nosi zelena jaja koja Ana ljubomorno čuva i krije i od foto-objektiva. Između Ane i koke crveno-braon boje je stvorena posebna ljubav, pa su komšije našoj koki dali ime Anči - kaže, za „Novosti“, Anina mama Danijela.

Kad crna koka nosi belo jaje, zašto da crvena ne nosi zelena.

- Za Čajniče je to senzacija i za mene lično. Zbog Anči sam se posvađala sa komšijom, misleći da mi je podvalio ofarbano jaje, jer se tih dana raspitivao da li su moje sokočanke počele nositi jaja, jer njegove jesu. No brzo smo se pomirili, a poklanjala sam mu kasnije i zelena jaja, koja je on poturao pod kvočku, ali izleženi pilići nisu proneli zelena, već bela jaja. Mnogima sam u Čajniču poklanjala zelena jaja, a kako je Ana odrasla, ona isključivo jede zeleno jaje - kaže Danijela.

Ovo neobično jaje, neki ljudi povezuju sa uticajem NATO bombardovanja obližnjeg mosta, a to je bilo mnogo godina pre nego što je pile sa Sokoca došlo u porodicu Milanović. A onda se postavlja pitanje, zašto i još neka koka ne liči na Anči.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

kiki-riki

22.08.2013. 09:11

nista cudno imaju take kokosi sto nose ta zelena jaja. i ta jaja su bez holesterola

неко из масе

22.08.2013. 11:15

Gde je slika tih jaja? Vidim samo kokoške. Mogli su da kažu da nosi plava jaja sa roze tufnama i budale bi poverovale. Ista priča je bila i sa onom ljubičastom "Milka" kravom a kad sam video slike ispade da je braon ili smeđa krava. Ajde što su oni daltonisti ali mi smo ludi što nasedamo na takve novinarske senzacije

sumadinac

22.08.2013. 11:39

Nista novo moje kokoske nose vec dve godine zelena jaja i malopre sam isprzio i pojeo tri komada ne razlikujem ih od obicnih kad su u tiganju :))

4c

24.08.2013. 07:16

Znaci da su jaja jos nezrela,treba sacekati dok sazriju i tad ce biti smedja :)