Bijeljina: Pronađeno telo sveštenika Milorada Jovića

V. M.

10. 07. 2013. u 13:31

Бијељина: Пронађено тело свештеника Милорада Јовића
Granična policija pronašla je u sredu beživotno telo prote Milorada Jovića, sveštenika u crkvi u selu Glogovac u Mačvi
BIJELJINA - Granična policija Bosne i Hercegovine iz sektora severoistok u Bijeljini, pronašla je u sredu, oko podne, beživotno telo prote Milorada Jovića (51) sveštenika u crkvi u selu Glogovac u Mačvi, potvrđeno je „Novostima“ u Graničnoj policiji BiH.

Telo je pronađeno na nekoliko kilometara nizvodno od mesta gde se mačvanski sveštenik, rodom iz Republike Srpske, utopio u ponedeljak u Drini, kod sela Popova u neposrednoj blizini Pavlovića ćuprije. Prota se, izlazeći iz čamca, okliznuo i pao u talase Drine koji su ga bukvalno progutali. Od tog događaja trajala je potraga za njegovim telom koje je konačno isplivalo.

Posle obdukcije, protino telo će biti predato porodici. Milorad Jović potiče iz ugledne porodice sa Majevice, a njegov brat Vajo Jović je starešina crkve Aleksandar Nevski u Beogradu i jedan od najuglednijih duhovnika u SPC, ne samo u zemlji već i rasejanju. Iza sebe je ostavio četvoro dece.

Vladika Lavrentije, episkop šabački, rekao nam je da je to veliki gubitak i za eparhiju i za crkvu, ali i za meštane čiji je bio paroh i kojima je baš legao na srce.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Nikola

10.07.2013. 20:07

Svestenika Milorad Jovic upoznao sam dok je bio paroh u Slavoniji,a bio je ljudina i veliki duhovnik,otac cetvoro dece,dobar suprug i prava je tragedija to sto se dogodilo na reci Drini.Njegovoj uvazenoj porodici,cuvenom bratu i svesteniku -staresini hrama SPC Aleksandar Nevski Beograd Vaji Jovicu moje iskreno saucesce.Jovici su sa Majevice,a jedan od tih cuvenih svestenika je i Mladjo Jovic,sada paroh u Nadalju (Srbobran).Vecna ti pamjat brate Milorade Jovicu,slava ti i ostace secanje na tebe!

alex miles

11.07.2013. 07:38

@Nikola - Necu nikada shvatiti vas mentalitet. Zasto toliko minusa ? Pre svega bio je covek, verovatno dobar covek, a sto je bio pop, to je samo zanimanje. I ja ih ne volim, ali ih i ne mrzim kao ljude.Mozda sam vec odvise dugo vani od te vase ****** !Svasta !

Familija Erakovic Subotica

11.07.2013. 21:13

@Nikola - Dogodilo se nesto strasno na reci Drini,ostalo je cetvoro dece bez svoga oca, supruga bez svog bracnog partnera,narod bez cestitog duhovnika Milorada Jovica,koji je sada vec sahranjen.Njegom bratu cuvenom beogradskom i svesteniku i misionaru iz SPC Aleksandar Nevski Vaji Jovicu i citavnoj porodici Jovici u Puskovcu RS,a ima ih ukopno 6 brace i sestara ,iskreno saucesce. Verujucem narodu u Macvi gde je Milorad Jovic bio svestenik nase saucesce! Deco lepa njegova ,neka vam je dragi Bog u pomoci!!

Tomicaaaaaa

13.07.2013. 22:44

@Nikola - Cak 22 svestenika bilo je na poslednjem ispracaju naseg uvazenog srpskog svestenika Milorada Jovica,paroha SPC u Macvi,koji se utopio u Drini pre nekoliko dana.Mnostvo verujuceg naroda bilo je prisutno na sahrani u tom njegovom rodnom mestu Puskovcu kod Lopara u Republici Srpskoj,a to je u Semberiji.Sve to govori da se radi o velikom coveku i svesteniku SPC za primer i ne mogu da shvatim da neki pojedinci sve to ne vide.Vecna ti pamjat svestenice Milorade Jovicu! I ne zaboravite,otac je 4 dece!

Dusan

11.07.2013. 12:14

hick cyrillic.Ukljuci malo mozak ako ga imas,tuzan sam sto se utopio ali mi je drago da su pronasli tijelo da se dostojno sahrani.