ULCINj - U prisustvu mnogobrojnih građana, predstavnika lokalne i državne vlasti, u Ulcinju je otvoren most iznad kanala na Port Mileni. Predsednik Vlade Milo Đukanović rekao je da je u gradnju uloženo 14 miliona evra, u vreme najdublje ekonomske krize.

- Uspeli smo uprkos nemaštini nastaloj zbog ekonomske krize. Izdvojili smo gotovo 14 miliona evra, a Ulcinj je dobio ono što mu treba. Na ovaj način, stiču se uslovi da se nastave i drugi veliki projekti u ovoj opštini, pre svega na valorizaciji Velike plaže - poručio je premijer. - Važno je shvatiti da državne investicije ne smeju biti jedine, već se moraju stvarati uslovi da bude privatnih, kako domaćih, tako i stranih.

Ivan Brajović, ministar pomorstva i saobraćaja, ocenio je da se otvaranjem mosta stvaraju već uslovi za bolji protok saobraćaja, ali i valorizaciju Velike plaže. Osim toga, čišćenjem i produbljivanjem kanala na Port Mileni most je potpuno stavljen u funkciju.

- Kada se završi taj posao postaviće se hidraulika, kako bi se most podizao, a ispod njega prolazile jedrilice, manje jahte i brodovi - pojasnio je Brajović.

Za Nazifa Cungua, predsednika opštine Ulcinj, dan otvaranja mosta je istorijski dan. Najjužnija primorska opština, kako je kazao, dobila je ono što joj je zaista i potrebno.

- Sada će se lakše do Velike plaže i Štoja. Turisti neće čekati u nepreglednim kolonama. Spremni smo da nastavimo sa radovima na regionalnom vodovodu, putevima, sistemu za pročišćavanje otpadnih voda - naveo je Cungu.

Inače, dužina mosta je 340 metara, širina 20. Ima četiri saobraćajne trake. Izgradnja je počela u oktobru 2010. godine i završena je dvadesetak dana pre roka.