SUTOMORE - Dva građevinska radnika su poginula, tri povređena u utorak oko podne kada se na njih survala zemlja iznad gradilišta u Sutomoru, kod hotela Korali, gde se gradi stambeno- turistički objekat. Poginuli radnici su sa Kosova, iz Gornjeg Ljubinja - Rušit Ibra (48) i Ekrem Bitići (56) iz Prizrena, a povređeni radnici su: Sokolj Bitići, Aslan Dulaj, Mustafa Ibra.

Nesreća se dogodila kada se na radnike sa visine oko 20 metara obrušila zemlja i stabla maslina. Na gradilištu je u vreme nesreće bilo preko 20 radnika, uglavnom iz Bosne i Hercegovine i sa Kosova. Iz Bosne je 18 radnika, ostali sa Kosova.

Prema saznanjima "Novosti" u opštoj bolnici Bar tri povređena radnika su hospitalizovani i nisu životno ugroženi.

- Njihovo zdravstveno stanje treba da bude pod nadzorom lekara. Povrede nagnječenja mišića su posledica zatrpavanja i povređeni će nekoliko dana sigurno ostati u bolnici - kazali su hirurzi Opšte bolnice Bar.

Zemljane radove na gradilištu stambeno- turističkog objekta izvodi firma "Duraković" doo, građevinske "Kalamper" doo Bar. Investitir je ruski državljanin.

- Tragedija se desila oko 12 sati. Iskopi su izvršeni pre 2- 3 dana. Iako je bilo nevreme, počeli su sa radovi jer je postojala opasnost da se potkopa magistrala, a u tom delu se nalaze i vodovodne cevi. Aktivno smo radili tri dana da bi sa potpornim zidom obezbedili eventualne odrone. U vreme dok su radnici šalovali, odjednom srušio se deo brda,te poklopio radnike. Dvojica su na žalost preminula. Sreća je da više ljudi nije stradalo jer je pao orgoman teret brda pun vode, a zatim su se srušile i oplate koje su ih poklopile, kazao je vlasnik preduzeća "Kalamper" Emin Kalamperović.

U vreme uviđaja građevinski radnici nisu bili na mestu nesreće jer su povređeni bili na lekarskim pregledima, a ostali su davali izjave u policiji.

Na mesto nesreće, sat nakon tragedije došao je predsednik opštine Bar Žarko Pavićević sa saradnicima.

- Velika tragedija. Nadležni organi ispitaće sve okolnosti pod kojim se dogodila tragedija, kazao je Pavićević.