PODGORICA - Prelaskom na funkciju glavnog političkog savetnika premijera Mila Đukanovića, bivši šef crnogorske diplomatije Milan Roćen mesečno zarađuje oko 400 evra manje.

To pokazuje njegov imovinski karton objavljen na sajtu Komisije za utvrđivanje konflikta interesa u kojem se navodi da Roćenova mesečna primanja iznose 800 evra, ali i da više nije član radnih tela vlade.

Kad je u pitanju njegova nepokretna imovina, ništa se nije promenilo u odnosu na prošlu godinu. Ima stan u Podgorici površine 159 metara kvadratnih, nekoliko umetničkih slika ruskih autora i vaučer u preduzeću „Marko Radović“.

Njegova supruga Stana Roćen prima penziju od 367 evra, a vlasnica je stana u Podgorici od 93 kvadrata, te garaže i podruma površine 16 i 30 metara kvadratnih.

U imovinskom kartonu šefa parlamenta Ranka Krivokapića, nema značajnijih promena u odnosu na 2011. godinu.

Lider SDP kao predsednik Skupštine Crne Gore mesečno zarađuje 1.600 evra, vlasnik je dva stana od 74 kvadrata u Kotoru i 127 u Podgorici, kao i placa od 500 kvadrata koji je dobio na poklon od majke.

Njegov depozit u Atlas banci se povećao za 500 evra i sad iznosi 5.500. Njegova supruga Ljiljana zaposlena je u „Monteputu“ i mesečno zarađuje 700 evra, vlasnica je „golfa dva“, koji je star 14 godina.

Gradonačelnik Tivta Miodrag Kankaraš prodao je stari automobil marke „nisan terano“ i na lizing u Hipo banci uzeo 17.600 evra od čega je prošle godine kupio novi „nisan“.

U njegovom imovinskom kartonu, koji je objavljen na sajtu Komisije, navodi se da prvi čovek Tivta sada banci vraća mesečnu ratu od 365 evra. On je Komisiji prijavio i mesečnu platu u iznosu od 1.600 evra.

Prema podacima sa sajta, vlasnik je dva stana od 80 kvadrata u Tivtu i 60 u Beogradu, ima i montažnu kuću od 50 kvadrata na Žabljaku. Od iznajmljivanja stana u Beogradu zaradio je 3.600 evra.