Hrvat poginuo u Legiji stranaca

FoNet

20. 05. 2012. u 13:55

Vojnik francuske Legije stranaca Hrvat Ivan Vinković poginuo je na Korzici prilikom prevrtanja oklopnog transportera, a četvorica njegovih kolega su povređena

ZAGREB - Vojnik francuske Legije stranaca Hrvat Ivan Vinković poginuo je na Korzici prilikom prevrtanja oklopnog transportera, a četvorica njegovih kolega su povređena, piše Jutarnji list.

Dvadesetdvogodišnji Vinković je poginuo tokom vežbe protivtenkovske jedinice, kada se oklopni transporter prevrnuo i sleteo u provaliju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

zoks

20.05.2012. 21:21

@Hmm - Hmm@ ne pisu V.Novosti o ovom dogadjaju zato sto su zainteresovane za sudbinu nekog hrvata,nego da bi i mi izvukli poneku pouku iz ovog teksta!Kratko jasno,ne treba ici u legiju stranaca!Cuvaj svoj prag i svoju kucu!

Јабре

10.06.2014. 07:24

@Zoran1 - Исто што и краљ Петар и многи Срби који су се борили за Србију, и Карађорђе је био у Аустријској војсци на пример. А легија се је борила и на Солунском фронту.

slodat

17.06.2013. 11:34

Slusam vas samo... sta je trazio u legiji,cuvaj prag...Pa gospodno znate li kakve su Srpska i Hrvatska vojska?Lovacke druzine,u koje mozes da udjes jedino preko veze i to da upisanu platicu primas jer od vojnickog posla nema nista. Momak je hteo da bude vojnik,otisao je u najelitniju i spremniju vojsku na svetu da uci i bude pravi vojnik a ne politicki pion.A iz legije se lagano dodje ako zatrebas svojoj zemlji.