Mari Maćešić, iz Podgorice, poziva sve „neverne Tome“, lekare i medicinske ustanove da je stave pod celodnevnu prismotru i uvere se da ona zaista ne jede apsolutno ništa već 50 dana. Ova tridesetogodišnja devojka, koja više liči na devojčicu, za to vreme smršala je svega nekoliko kilograma i ne oseća glad. Osim što ne jede, kaže da nije ni pila 21 dan.

- Sa postom sam počela 15. februara na Sretenje i svoj rođendan, uz blagoslov oca Joila iz manastira Ćirilovac - priča nam Mari.

Na ovaj poduhvat se, kaže, odlučila da bi dokazala da je uz ljubav i veru sve moguće i da ne postoji nijedan problem na fizičkom, mentalnom i emotivnom planu koji se ne može rešiti ako se čovek vrati svom stvarnom biću, pravoj istini koja se vekovima krije u njemu. Mari navodi da je prvih 40 dana iskušenja provela u izolaciji, ali da je i posle toga nastavila da živi od energije univerzalne ljubavi, da propagira ljubav i poziva sve ljude da se vrate svojoj prirodi.

CENTAR U PLANU Mari priča i da planira otvaranje centra koji će „služiti svima kojima je pomoć potrebna“. - U centru će pomoć naći ljudi na ivici egzistencije i siromaštva, penzioneri, samohrane majke, ostavljena deca, oni koji nemaju krov nad glavom i ne mogu da zarade za život, kao i oni koji imaju zdravstvene, fizičke, emotivne i mentalne probleme - kaže Mari.

- Sledimo ljubav koja menja svet kako bi naš život počeo da pulsira zajedno sa Univerzumom - poručuje Mari.

Ova devojka kaže de se od detinjstva osećala drugačije, kao da „nije sa ove planete“. Trebale su godine da shvati da je, kako kaže, predodređena za misiju širenja ljubavi i pomaganja drugima da se vrate svojoj „suštinskoj prirodi“.

- Čovek mora da prihvati sebe i druge onakvima kakvi jesu, da prihvati sadašnji trenutak i dozvoli bezuslovnoj ljubavi da uđe u njegov život. To se može postići na mnogo načina, kroz meditacije, pravilno disanje, telesne vežbe koje su slične jogi. Sve je u nama i svaki čovek ima svoju sretnu zvezdu. Kada je prepozna i pronađe u sebi, ona će se manifestovati spolja - kaže Mari.