Htela da leti kao da je vila

S. Đ

28. 08. 2009. u 18:13

Zdravstveno stanje devetogodišnje devojčice M. P. koja je u četvrtak preživela pad sa terase stana na šestom spratu solitera u Bloku šest je stabilno, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore

PODGORICA - Zdravstveno stanje devetogodišnje devojčice M. P. koja je u četvrtak preživela pad sa terase stana na šestom spratu solitera u Bloku šest je stabilno, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore.
- Radi se o povredama kičme, pluća, leve potkolenice - rekao je doktor Vladimir Dobričanin i dodao da je ona pod stalnim nadzorom.
Tim lekara će naknadno odlučiti da li će lečenje devojčice biti nastavljeno u Kliničkom centru ili će biti prevezena u Beograd.
Kako je umalo došlo do velike tragedije, istraga tek treba da utvrdi.
Prema onome što se moglo čuti na mestu gde se sve odigralo, devojčica je bila u stanu sa svojom četvorogodišnjom sestrom J. P. Obe su gledale crtani film sa vilama koje lete. U jednom trenutku devetogodišnja devojčica je, gledajući crtani, povikala: „’Ajmo da letimo“, pozivajući sestru da joj se pridruži.
Stavila je stolicu na balkon, popela se, a zatim i skočila. Srećom, druga devojčica nije prihvatili sestrin poziv, inače ne verujemo da se sve ovo ne bi završilo velikom tragedijom, priča naš sagovornik iz policije.
- Nije bilo krvi na mestu gde smo devojčicu pronašli. Srećom, balkon sa kojeg je pala, ima pogled iza zgrade, gde ima dosta otpadaka, verovatno je to devojčici ublažilo pad. Kada smo joj prišli, ona je samo ponavljala: „Umreću, umreću“. Bila je svesna i ispričala je kako je došlo do nesreće - dodao je naš sagovornik iz policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije