Mitropolit Amfilohije prilikom susreta sa litijom iz Dobrilovine: Bezbožnik nekršteni stvara svoju crkvu? Toga nigde u svetu nije bilo, a Markoviću neka je Bog u pomoći (VIDEO)

Novosti Online/M.S./V.K.

20. 02. 2020. u 16:04

Митрополит Амфилохије приликом сусрета са литијом из Добриловине: Безбожник некрштени ствара своју цркву? Тога нигде у свету није било, а Марковићу нека је Бог у помоћи (ВИДЕО)
Mitropolit crnogorsko-primorski noćas predvodi litiju u Pljevljima a na putu do tamo sreo se sa građanima koji su jutros otpočeli molitveni hod
-Zlo domaće danas, nažalost, preti narodu i Crnoj Gori.

Ovo je prilikom susreta u Kaludri sa više od 100 građana koji su krenuli u litiju dugačku 28 kilometara od crkve Svetog Đorđa iz Dobrilovine uputili prema hramu Hristovog Roždestva u Mojkovcu, koju su predvodili monahinja Makrina i paroh mojkovački Danilo Damjanović, kazao arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

- Ja sam podneo prijavu sadašnjem predsedniku Skupštine Crne Gore (Ivanu) Brajoviću, a posle je dostavio i predsedniku države i predsedniku Vlade, da ova Crkva Božja postoji ovde od vremena cara Konstantina, kao što i jeste. Ovaj nesrećnik naš, koji je predsednik Crne Gore, on stvara svoju autofekalnu, kako je ja nazivam… No šta je no autofekalna kad jedan bezbožnik nekršteni stvara svoju crkvu? Toga nigde u svetu nije bilo. Narod u Crnoj Gori je zato darnut u živac. Ja to tako osećam. Niko nije podstakao ni vas da danas hodate po ovom snegu, nego je narod darnut u živac, u njegovo biće. Mnogo šta je pretrpio, naročito od 1945. godine, i na kraju su, očevidno, pukla trpila. I što je najvažnije, narod je prestao da se plaši, kazao je Vladika Amfilohije.

Blagosiljajući narod da mu Bog da snage da istraje u odbrani vere, Vladika je poželio da Bog urazumi i predsjednika Vlade Duška Markovića.
- Mojkovac je ‘moj kovani novac’ kralja Uroša Nemanjića. Kako ćemo njega da izbrišemo. Neka mi oprosti naš dobri premijer Marković. Daj Bože da se urazumi. Ipak je on, imam utisak razboritiji od ovoga koji je glavni. Nek mu Bog bude na pomoći. Dvadeset i tri pratioca su ga pratili sad tamo u Majami, da se provodi za Novu godinu. Ko to plaća, zapitao je Mitropolit Amfilohije. Neka mu Bog podari razuma. Ima još vremena da se pokaje. Bez pokajanja nema spasenja. I hvala Bogu da se naš narod vratio Božjoj istini. Ovo je udar na Boga, na svetinju. To je ono što je duboko zabolelo narod. E, ne može se protiv Boga ratovati. Oni su objavili rat i Bogu, ova grupa koja je sad na vlasti, kazao je mitropolit Amfilohije.


Poslušajte šta im je rekao:
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)