-GODINAMA sam meta Udbe i njenih pratilaca u Crnoj Gori i ovo novo maltretiranje za mene nije ništa novo. Više od dva sata sam bez razloga zadržavan na graničnom prelazu Ilino brdo kada sam nameravao da pređem administrativnu među i kročim nogom u bratsku Republiku Srpsku.


Dugotrajnim pretresom vozila policija je pokušala da me isprovocira ne bih li dao povoda da reaguju. Naravno da u tome nisu uspeli. Ponašaju se prema meni kao da sam lice sa poternice.


Crna Gora je moja država isto koliko i njihova. Znam iz koje kuhinje je ovo servirano. Besni su što sam deo onog naroda koji baštini tradicionalne crnogorske vrednosti i ovih dana u veličanstvenim litijama pokazujem odgovor na sramni Zakon o slobodi veroispovesti. Očigledno da im moje prisustvo među probuđenom braćom smeta. Nisu me uplašili, niti to mogu, kaže za „Novosti“ Miodrag Davidović.


Pročitajte i: Daka Davidović maltretiran na granici: Crnogorska policija ga dva puta pretresala “po naredbi”, ali ni to nije bilo dovoljno


On je prisustvovao nalaganju badnjaka Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhije budimljansko nikšićke ispred Cetinsjkog manastira na Cetinju i Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću.


Koliku popularnost Davidović uživa u Nikšiću, rodnom gradu, videlo se kada se probijao kroz špalir vernika kako bi ušao u hram gde su ga sugrađani dočekali ovacijama „Daka kralju“, „Ne daj se, brate“!