Srpski operativci su pokrenuli veliku akciju provere svih firmi u Srbiji čiji su vlasnici crnogorski državljani, ekskluzivno saznaje „Borba“.

Borbi“ je potvrđeno da je operativcima naloženo da naprave spisak svih firmi, kao i da provere njihovo poslovanje zadnjih godina.

Pod posebnom lupom su finansijske transakcije tih preduzeća ka Crnoj Gori, kao i imovina koju poseduju u Srbiji.

Bezbednosna služba u Srbiji se poslednjih meseci konsolidovala i krenuli su sa akcijama provera imovine crnogorskih državljana, kao i firmi koje se vode na lica iz Crne Gore ili njima bliskim osobama. To zahteva detaljnu analizu i provere, ali najvažnije je da se krenulo u istragu”, kaže izvor „Borbe“ iz bezbednosnih krugova.

Sumnja se da se preko tih firmi, koje su pod lupom, pere sumnjiv novac iz Crne Gore i u Srbiju ubacuje u legalne tokove.

Naime, u vlasništvu Rajka Kuljače, bivšeg gradonačelnika Budve i funkcionera DPS-a nalaze se brojne ekskluzivne nekretnine, a one se vode na njega ili njemu bliska lica.

Reč je o stanu u Beogradu, nepokretnosti vrednoj više stotina hiljada evra, poslovnom prostoru na Novom Beogradu od kojeg prihode stiče izdajući ga banci, kući na Crvenom krstu u fazi adaptacije, prostoru u Karađorđevoj veličine 200 kvadratnih metara, drugom stanu u Beogradu, kao i nepokretnostima u Novom Sadu i Valjevu.


Izvor: borba.me