Predsednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković rekao je da oni u toj stranci pozdravljaju dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića za Badnji dan na sever Crne Gore, jer je to, kako kažu, dan mira, praštanja i bratske sloge i ljubavi.

-Predsednik Srbije ne dolazi da deli ljude, niti da ostvari političke poene, ni da doprinese političkim podelama kod nas, već dolazi da potvrdi jedinstvo našeg naroda u svim pitanjima, a naročito u pitanjima očuvanja naših svetinja, ali i da, da podršku vernicima Srpske pravoslavne crkve, odnosno Mitropolije Crnogorsko primorske, i drugih eparhija kod nas, bili oni Srbi ili Crnogorci, rekao je Joković.

Kako kaže, ovih dana po crnogorskim gradovima ustao je narod u odbranu svetinja.

-Ustao je narod,zajedno Srbi i Crnogorci,da kazu ne nakaradnom zakonu o tzv.slobodi veroispovjesti. Mirno i dostojanstveno na molebanima i litijama verni narod pokazuje gde je prava i iskonska Crna Gora, rekao je predsednik SNP.

-Gospodin Vučić će doći da da podršku jedinoj, kanonskoj, priznatoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, i Mitropoliji Crnogorsko-Primorskoj, najstarijoj i najpoštovanijoj instituciji kod nas, ali i vernom narodu koji istrajava u svom naumu odbrane pradedovskog amaneta. S druge strane,svaki odgovorni državnik,da je sreće, bi u ovakvim složenim političkim prilikama koje izazivaju deobe, bio uz svoj narod. Mi se zahvaljujemo svima u regionu koji su na bratski i iskreni način dali podršku narodu koji brani svoje svetinje, ali smo i protiv bilo kakvog skrnavljenja simbola bilo koje zemlje, jer naša Crna Gora nije prćija ovog režima i vlastodržaca u njoj, već svih nas, njenih građana, rekao je Joković.

Stoga u razum se crnogorski vlastodržci,pa posle Božića,pozovite Mitropolita, sjednite sa njim i ostalim Episkopima U Crnoj Gori, povucite anriustavni i diskriminatorski zakon. Napravite temeljni dogovor,po ovom pitanju, kako bi se prešlo na rešavanje krucijalnih ekonomsko-socijalnih pitanja, i omogućilo ovom narodu život dostojan čoveka. Ne delite narod i u vremenu predstojećih blagih dana,i nakon toga, pokažite odgovornost i poštovanje prema narodnom duhu i tradiciji, zaključio je predsednik SNP.