Brčanska policija uhapsila je V. P. iz tog grada koji je sinoć izazvao dve saobraćajne nesreće u kojima je lakše povredio pješake, stare 15 i 16 godina, oštetio dva vozila i prodavnicu. Nakon oba udesa je pobegao s mesta nesreće i zaključao se u svoj stan iz kojeg ga je policija izvukla posle jednočasovnih pregovora.

Čitava drama započela je oko 19.10 časova kada je u ulici Josipa Juraja Štrosmajera došlo do sudara "škode oktavije" sa dva "pasata". Sudar je izazvao V. P., koji je bio za volanom "oktavije", tako što je oduzeo pravo prvenstva vozačima "pasata" P. M. i D. G.

PROČITAJTE JOŠ - Fotografija pacijenta u psihijatrijskoj bolnici sa dve obnažene žene uzburkala javnost (FOTO)

Očevici su ispričali da je V. P., za koga tvrde da je poznat po narkomaniji, u panici počeo da beži. Na pešačkom prelazu kod Gimnazije je udario u dva učenika i lakše ih povredio, da bi i nakon toga nastavio da beži.

- Ponovo je krenuo da beži "škodom" nazad i zakačio je jedno auto i taj vozač ga je poterao. Dodao je gas i nekih 300 metara dalje je naglo pokušao da skrene u ulici u kojoj stanuje i udario je u zgradu, odnosno prodavnicu koja se nalazi u prizemlju. Potom je istrčao iz auta i pobegao u stan - pričaju očevici.

Oni kažu da se V. P. zaključao u stan, pa je policija opkolila zgradu i pozivala ga da se preda. Tek nakon jednočasovnih pregovora V. P. je napustio stan i uhapšen je u 21.20 časova.

- Osumnjičeni je lociran i uhapšen u stanu u Bračkom zbog sumnje da je počinio krivična delo neukazivanje osobi povređenoj u saobraćajnoj nezgodi. O svemu je obavešteno Tužilaštvo Brčko distrikta - rekao je portparol brčanske policije Halid Emkić.