Ministar zdravlja Kenan Hrapović uručio je dr Almi Hajdarpašić Drešević, doktorki pedijatru u podgoričkom Domu zdravlja Stari aerodrom zahvalnicu zbog izuzetne profesionalne i brze reakcije i spasavanja života deteta. Reč je o događaju o kojem bruji region, kada je pre nekoliko dana Dreševićeva spasila dete koje je progutalo šahovsku figuru i bilo klinički mrtvo.


- Ovo priznanje pripada i medicinskoj sestri, koja je te noći bila deo tima, kao i svim kolegama, koji nesebično pružaju pomoć drugima, ali njihova dela su ostala nezabeležena i neprepoznata od strane javnosti. Moj uspeh je uspeh čitavog zdravstvenog sistema, a posebno primarne zdravstvene zaštite i drago mi je da je naišlo na odjek u regionu. Shvatila sam da mi je najveće zadovoljstvo raditi sa decom jer njihov osmeh i radost nemaju cenu. Nema većeg zadovoljstva nego videti sreću u očima spasenog deteta i njegove majke - kazala je doktorka.


Ministart Hrapović odao je zahvalnost Almi Drešević, dodajući da u vremenima kada su zdravstveni radnici pretežno izloženi kritikama, verbalnim i fizičkim napadima, nerazumevanju, zadovljstvo je kada u zdravstvenom sistemu Crne Gore postoje ljudi profesionalnci i stručno sposobni, kao u ovom slučaju.

PROČITAJTE JOŠ: Dečak je progutao šahovsku figuru i počeo da se guši, a prva je reagovala doktorka Alma: Usledila je borba za život...


- Ovo je uspeh celog našeg zdravestveog sistema - rekao je Hrapović.