POTRAGA ZA GAČIĆEM I DALjE TRAJE: Policija na vrućem tragu; Nagrada za informaciju o ubici 50.000 KM

Tanjug

utorak, 12. 02. 2019. u 10:24

ПОТРАГА ЗА ГАЧИЋЕМ И ДАЉЕ ТРАЈЕ: Полиција на врућем трагу; Награда за информацију о убици 50.000 КМ

Edin Gačić / Facebook

Policija u BiH i dalje traga za višestrukim ubicom Edinom Gačićem, koji je već devet dana u bekstvu, a ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica ističe da ima napretka i da je policija na "vrućem tragu"
Policija u BiH i dalje traga za višestrukim ubicom Edinom Gačićem, koji je već devet dana u bekstvu, a ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica ističe da ima napretka i da je policija na "vrućem tragu".


Na terenu je i dalje stotine policajaca iz Federacije BiH i Republike Srpske a pomažu im i pripadnici Obaveštajno-sigurnosne agencije BiH (OSA).

Katica tvrdi da ipak ima napretka, odnosno da je policija na "vrućem tragu".

"Noćas smo dobili informaciju, 'vrući trag' je u pitanju i nadam se da će nam pomoći. Dobili smo jednu vrlo vrednu informaciju i nadam se da će uroditi plodom", izjavio je Katica gostujući u programu regionalne televizije N1.

Navodno je reč o jednoj od brojnih dojava koje je policija dobila otkako je upućen apel građanima da prijave sve sumnje koje bi mogle da pomognu da se pronađe i uhapsi Gačić koji je prošle subote u mestu Tarčin, na oko 30 kilometara južno od Sarajeva, ubio policajca a pet dana pre toga u Podorašcu kod Konjica usmrtio jednog muškarca.


PROČITAJTE JOŠ: EDIN GAČIĆ I DALjE NEUHVATLjIV: Ubicu traži čak 1.200 policajaca!

Brojne dojave koje je policija do sada dobijala više su joj otežale posao nego što su bile od pomoći jer pretrage terena koje su obavljene nisu dale nikakve rezultate, prenosi Hina.

Lokalni mediji navode da je potraga trenutno skoncentrisana na područje mesta Hadžići, na pola puta između Tarčina i Sarajeva.

Stanovnici u obližnjim naseljima i dalje su uznemireni, neki od njih odlučili su da neće slati decu u škole jer strahuju za njihovu bezbdednost sve dok je Gačić na slobodi.

Portal Kliks navodi da je u školama u Hadžićima i juče bilo dosta manje dece zbog straha roditelja i informacija da se ubica krije na tom području.

Policija je prošlu noć aktivno pretraživala područje Hadžića na osnovu nekoliko dojava, ali bezupsešno.


PROČITAJTE JOŠ: U jeku potrage ubio policajca!

Na osnovu prvobitnih informacija pretpostavlja se da se Gačić kreće uz železničku prugu nadomak Tarčina, ali je vrlo malo tragova koje ostavlja za sobom.

Tokom jučerašnjeg dana policija je proveravala i dojavu da se ubica nalazi na području Tešnja, tačnije u selu Šije.

U akciju potrage za ubicom uključeno je nekoliko policijskih agencija, a sarajevskoj policiji je juče stigla i pomoć 130 policajaca iz drugih kantona.

NAGRADA ZA INFORMACIJU O GAČIĆU 50.000 KM

Vlada Kantona Sarajevo raspisala je nagradu u iznosu od 50.000 KM za informaciju koja će dovesti do hapšenja odbjeglog Edina Gačića, osumnjičenog za ubistva policajca Mahira Begića iz Hadžića i Sauda Sultanića iz Konjica.

Vlada KS zadužila je komesara Uprave policije da hitno, uz prethodne konsultacije sa ministrom pravde i uprave, ministrom unutrašnjih poslova i ministrom finansija, propiše proceduru o načinu evidentiranja i identifikacije osobe koje će prijaviti informaciju, kao i načinu i rokovima izvršenja isplate nagrade.

- Nagrada se isključivo odnosi na informisanje policije, a nikako na uključivanje građana u potragu što bi moglo ugroziti njihovu bezbednost i samu potragu - saopštila je Vlada KS.

Potraga za Gačićem, bivšim pripadnikom zloglasnog odreda "El mudžahid" koji je već odležao kazne za dva ubistva, krenula je 4. februara i u njoj učestvuje 1.200 policajaca. U potrazi se koriste, psi tragači, helikopter, dronovi i druga oprema, ali još nema pouzdanih informacija o njegovoj lokaciji Gačić, a veruje se da se nalazi na teritoriji opštine Hadžići.

(O. M.)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Braco

12.02.2019. 16:08

Pa potrazite ga u Sarajevu u stabu SDA. On sjedi sa Bakirom I gleda reportaze sa terena I onako kao pravi Muslimani pijuckaju wisky.