Sarajevo: Američka ambasadorka zvala građane da glasaju!

V. N.

ponedeljak, 08. 10. 2018. u 13:52

Сарајево: Америчка амбасадорка звала грађане да гласају!
Morin Kormak se direktno umešala u tok glasanja u BiH, pozivajući građane da izađu na birališta, dajući im "foto-robot" koga da "zaokruže"

NA izmaku izbornog dana u BiH jedna od glavnih "zvezda" bila je američka ambasadorka u Sarajevu Morin Kormak! Ona se direktno umešala u tok glasanja, pozivajući građane da izađu na birališta, dajući im "foto-robot" koga da "zaokruže".

PROČITAJTE JOŠ - ANALITIČARI TVRDE: Bosna će nastaviti svoj hod po mukama; Izbori prelomni ako Bošnjaci izaberu hrvatskog člana Predsedništva

Ambasadorka, koja bi uskoro trebalo da napusti BiH jer joj je istekao mandat, tako će u svoj kofer spakovati još jedan od gafova koje je nanizala tokom svog diplomatskog staža u Sarajevu. Pošto je Kormakova često dolazila u direktan sukob sa predsednikom Republike Srpske, i ovaj ispad se tumači kao želja da Miloradu Dodiku zada udarac usred izborne bitke.

- Izađite, glasajte i dajte podršku onima koji su fokusirani na rešavanje problema kako bi zemlju gurali napred. Mi smo zaista pomogli u tome da bi izbori bili fer. Građani BiH jasno su pokazali da su za EU integracije - oglasila se ambasadorka iz Sarajeva nekoliko sati pre zatvaranja birališta.

Politički analitičar Dragomir Anđelković, za "Novosti", kaže da je ovim činom ambasadorka SAD iskazala histeriju:

- Takva drskost ne može da bude odraz zvanične politike SAD, jer kad Vašington nešto želi, to onda radi suptilnije. To je čin lične osvete odlazeće ambasadorke. Poznato je da Kormakova prema Miloradu Dodiku oseća mržnju, pre svega zato što se kući vraća neobavljena posla. Poslata je s ciljem da se nastavi proces centralizacije BiH i da na kraju država uđe i u NATO. Dodik se tu isprečio - objašnjava Anđelković.

NEOBIČNA PORUKA

BOJAN Klačar, iz CeSID, ističe da jeste neuobičajeno obraćanje ambasadora usred izbornog dana:

- Ne mogu da se setim da se tako nešto desilo u Srbiji. BiH je specifična država, gde je strani faktor mnogo snažniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)