Donirao školu osnovcima

V. M.

25. 09. 2013. u 22:05

Донирао школу основцима
Zahvaljujući donaciji Gavrila Bobara, u Čardačinama blista nova škola, u koju je ove školske godine ušla još jedna nova generacija đaka prvaka. Zgrada je jedno od najmodernijih školskih zdanja u Semberiji

BIJELjINA - Nova škola u zaseoku Čardačine kod Bijeljine, kod sela Kojčinovca, u koju je ove školske godine ušla još jedna nova generacija đaka prvaka, danas je jedno od najmodernijih školskih zdanja u Semberiji.

Ne tako davno, ovdašnji đaci, kao i njihovi očevi i dedovi, sedeli su u skamijama, a pod je podmazivan uljem, kao u najvećim zabitima, mada žive na pragu Bijeljine.

Đačkoj i sreći njihovih roditelja, deda i baba, nema kraja. Uz lepu školu imaju i prostrano dvorište, a na kapiji je policajac koji vodi računa da učenici, bez rizika, prelaze magistralni put Bijeljina -Loznica, što je praksa i u drugim semberskim školama.

Lokalna vlast je, svojevremeno, udarila temelj za školu i stala. “Objašnjeno” je da nema para, pa su mnogi meštani bili razočarani što, uveliko u 21. veku, njihova čeljad uče u trošnoj školi. Mr Gavrilo Bobar, narodni poslanik iz Bijeljine, ugledni i uspešni privrednik ne samo u RS i BiH, obećao je, i za samo nekoliko sedmica, podigao “pod krov” novu školu, koja je, potom, uređena “pod konac”.

Srećnu nastavu, pod novim krovom, po završetku posla, pored ostalih, poželeo im je i predsednik RS Milorad Dodik.

- E, ovo nije politika, ovo je život, kad nešto učinite i kad vidite da se ljudi, posebno najmlađi, naši mališani, raduju, što je istinska sreća - kaže darodavac Bobar.

- Ne može niko od nas da se oseća ili “krsti” kao srećan, uspešan i zadovoljan, ako ne činimo, ali svakog dana, da se i okruženje u kom živimo i radimo tako oseća.

Ovde nema trunčice patetike, jer je u pitanju ispunjeno obećanje od sveg srca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije