Krvav praznični vikend u Čikagu: Ubijeno 17 ljudi, među žrtvama i DEČAK I DEVOJČICA

Tanjug

ponedeljak, 06. 07. 2020. u 23:36

Крвав празнични викенд у Чикагу: Убијено 17 људи, међу жртвама и ДЕЧАК И ДЕВОЈЧИЦА

Foto: AP

Ubijeno je 17 ljudi, uključujući sedmogodišnju devojčicu i 14-godišnjeg dečaka
PROTEKLI praznični vikend bio je jedan od najkrvavijih u istoriji Čikaga, budući da je ubijeno 17 ljudi, uključujući sedmogodišnju devojčicu i 14-godišnjeg dečaka, i još 70 ranjenih, uprkos zajedničkim naporima da se zaustavi nasilje sa dodatnih 1.200 policajaca na ulicama.

Nasilje je bilo mnogo gore nego prošle godine, kada je za vikend 4. jula šest ljudi ubijeno, a 66 je ranjeno u pucnjavama širom grada.

Nakon relativno mirnog petka, prva pucnjava je izbila oko 7 sati u subotu ujutro.

Sedmogodišnja Natalija Volas stajala je na trotoaru ispred kuće svoje bake na gradskoj Zapadnoj strani tokom proslave Dana nezavisnosti, kada su, prema podacima policije, osumnjičeni izašli iz automobila i otvorili vatru. Dete je smrtonosno pogođeno u glavu.

Otprilike tri sata nakon što je Natalija pogođena, grupa mladića za koje se veruje da su članovi bande iskočla je iz vozila u gradskom naselju Englvud na južnoj strani grada i otvorili vatru na člana suparničke bande.

Foto: AP


Ali dete, 14-godišnji Vernado Džouns, bilo je u blizini, a jedan od metaka ispaljen na muškarca koji je ubijen pogodio je Vernada u pazuh.

Ove smrti usledile su nakon niza pucnjava širom SAD u kojima je ubijeno nekoliko dece, uključujući šestogodišnjeg dečaka u San Francisku, šestogodišnjaka iz Filadelfije, 8-godišnju devojčicu u Atlanti, 11-godišnju devojčicu iz Kolumbije u Misuriju i 8-godišnjeg dečaka iz Hovera u Alabami.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

,Милан Путник

07.07.2020. 03:14

Нећемо дуго чекати до грађанског рата.

Afrika

07.07.2020. 11:30

Pokupiti sve kriminalce i poslati u džungle Afrike. Da budu srećni i u isto vreme belci bi ispravili greške i zločine svojih predaka. Svi zadovoljni.