Oglasila se tetka ubijenog Flojda: Psi imaju BOLjI TRETMAN nego što je on imao, PORODICA JE SLOMLjENA! (FOTO/VIDEO)

Novosti Online

utorak, 02. 06. 2020. u 14:55

Огласила се тетка убијеног Флојда: Пси имају БОЉИ ТРЕТМАН него што је он имао, ПОРОДИЦА ЈЕ СЛОМЉЕНА! (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Tokom privođenja Džordž Flojda, policajac koji ga je uhapsio, priklještio mu je vrat kolenom, pa Džordž nije mogao da diše

- SMRT mog Džordža izazvala je bes Amerike, ali i nasilje i pljačke širom zemlje. Sve se to može objasniti snimkom ubistva mog nećaka koji je ostavio milione sa traumam - izjavila je Angela Harelson, tetka ubijenog Afroamerikanca.

Posebno je napomenula kako ne odobrava nasilje i pljačke koje se događaju širom SAD-a, ali kaže kako može da razume zašto je to ubistvo dovelo do eskalacije.

- Niz ubistava Afroamerikanaca od strane belih policajaca izazvalo toliko besa. Pljačke, štete na imovini - svi znamo da ljudi to ne bi smeli da čine, ali razumem bes i frustraciju, razumem razlog zašto to rade - ispričala je Angela za RT.

Zabrinuta je da bi policajci koji su naudili njenom Džordžu mogli da prođu nekažnjeno.

- Psi imaju bolji tretman nego što je imao on. Slomljeni smo. Kada vidite tako nešto, to ne možete izbrisati iz sećanja. Kao medicinska sestra i bivša službenica u vojsci, sigurna sam da su trojica policajaca, koja su bila tamo, morala da znaju šta se događa - dodala je.

Podsetimo, tokom privođenja Džordž Flojda, policajac koji ga je uhapsio, priklještio mu je vrat kolenom, pa Džordž nije mogao da diše. On i njegove kolege kasnije su ignorisali vapaje uhapšenog koji je govorio da gubi dah.

Protiv policajca je podignuta optužba za ubistvo.

Foto:Tanjug

BRAT DžORDžA FLOJDA: NE DIVLjAJTE, ON TO NE BI ŽELEO!

Brat Džordža Flojda, Terens Flojd, pozvao je danas demonstrante u SAD da ne prave nerede na protestima i da promenu traže mirnim putem, tako što će izaći na izbore i glasati.

Terens Flojd je posetio mesto na kojem je preminuo njegov brat i obratio se onima koji na protestima prave nerede, pitajući ih zašto razbijaju i uništavaju stvari kada on, koji je brat Džordža Flojda, to ne čini, te dodao da takvo ponašanje neće vratiti njegovog brata.

On je naglasio da njegov brat ne bi želeo tako nešto i da je njegova porodica miroljubiva i pozvao prostestante da promene traže mirnim putem i da glasaju na izborima, prenose svetski mediji.

- Ja ne divljam ovde. Nisam došao da nešto podignem u vazduh. Ne stvaram nered u svojoj zajednici. Zašto vi to radite? Ne radite ništa, jer ništa od toga neće vratiti mog brata - rekao je Terens okupljenima.

On ih je pozvao da urade nešto drugačije, da prestanu da misle da njihov glas nije važan i da treba da izađu na izbore, i to ne samo predsedničke, već na sve izbore.

Foto: Printskrin

- Obrazujte se, saznajte za koga glasate. Tako ćemo ih pobediti, promenimo sve. Ne čekajte da vam drugi govore ko je ko, već treba sami znate kome dajete glas. Mnogo novca je u igri, ali je i nas mnogo. I opet, promene možemo dobiti mirnim putem - rekao je Terens Flojd, koji je obišao i mural napravljen njegovom bratu u čast.

Afroamerikanac Džordž Flojd preminuo je nakon brutalnog privođenja od strane četvorice policajaca u Mineapolisu, što je podstaklo proteste, često i nasilne, širom SAD.


(24sata.hr, Tanjug)

Komentari (2)

Mile - Policajac, Beograd

02.06.2020. 15:28

A u Srbiji te ubije policija i nikom ništa! Pa sad ti vidi gde je veća sloboda, HE HE HE !!