Automobilima GAZILI POLICAJCE u Njujorku: Od siline udarca jedan ODLETEO u vazduh (VIDEO)

Novosti Online

utorak, 02. 06. 2020. u 14:10

Аутомобилима ГАЗИЛИ ПОЛИЦАЈЦЕ у Њујорку: Од силине ударца један ОДЛЕТЕО у ваздух (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Youtube

U Americi već sedam dana traju protesti zbog ubistva Džordža Flojda, a kao i prethodnih dana, i sinoć su mogli da se vide uznemirujući prizori
U Americi već sedam dana traju protesti zbog ubistva Džordža Flojda, a kao i prethodnih dana, i sinoć su mogli da se vide uznemirujući prizori. Tako su pored demonstranata, u ponedeljak, u državi Njujork, žrtve bili i policajci.


Na prvom snimku koji je zabeležen u Bronksu, jedna osoba je pregazila policajca automobilom, a on je od siline udarca odleteo u vazduh i pao između automobila koji ga je udario i drugog automobila u pokretu.


"Njujork post" piše kako se policajac kretao raskrsnicom kada je vozač tamnog vozila nagazio po gasu i usmerio vozilo ka policajcu. Vozač je produžio dalje, a mediji su preneli da će policajac preživeti.


Isto u državi Njujork, u gradu Bafalu dva policajca su povređena kada je automobil uleteo među policajce.


Jedan od njih je zadobio ozbiljne povrede, ali nije životno ugrožen, dok je drugi u stabilnom stanju, saopštila je policija.Na drugoj strani zemlje, u Las Vegasu je policajac upucan u glavu nakon što se borio sa jednim osumnjičenim, kada mu je neko prišao s leđa i ispalio metak.


Tramp preti vojskom na ulicama


Predsednik SAD Donald Trump zapretio je sinoć da će poslati vojsku da uguši nemire zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda tokom privođenja, koji su ušli u sedmi dan.


Tramp je rekao da će, ako gradovi i države ne budu kontrolisali proteste, on rasporediti vojsku i brzo rešiti problem, prenosi BBC.