Piloti su napravili JEDNU GREŠKU u pokušaju sletanja? Da li je zbog OVOGA pao avion u Pakistanu i POGINULO 97 LjUDI?

Tanjug

ponedeljak, 25. 05. 2020. u 17:10

Пилоти су направили ЈЕДНУ ГРЕШКУ у покушају слетања? Да ли је због ОВОГА пао авион у Пакистану и ПОГИНУЛО 97 ЉУДИ?

AP Photo/Fareed Khan

Prvi rezutati istrage pokazuju da je zakazao ljudski faktor, pa došlo do kvara na motorima
KARAČI - Fatalna greška pilota mogući je uzrok pada aviona u Pakistanu, u kojem je poginulo 97 ljudi, prvi su rezultati istrage.

Piloti leta 8303 Pakistan erlajnza najverovatnije su zaboravili da spuste točkove prilikom pokušaja sletanja, piše "Tajms ov Indija", pozivajući se na prve rezultate istrage i analizu podataka sa leta.

Posada je, kada je primetila grešku, prekinula sletanje i počela da podiže avion kako bi ponovo pokušala da ga prizemlji, ali su se motori oštetili, a potom i otkazali, prenosi Sputnjik.

Zbog toga je avion pao na stambeno naselje u Karačiju. U padu je poginulo 97 od 99 ljudi, koliko ih je bilo u letelici.

Izvori "Tajms ov Indija" navode da se u snimku iz pilotske kabine, prilikom prvog pokušaja sletanja, čuje zvučno upozorenje koje najverovatnije upućuje na to da nisu spušteni točkovi. Sletanje je prekinuto kada je avion bio na visini nešto većoj od 80 metara.

Podaci kontrole leta pokazuju da je avion zakasnio sa spuštanjem i da je bio na prevelikoj visini kada je prišao aerodromu, na šta ih je upozorio kontrolor, ali je posada ipak odlučila da pokuša sletanje.

Piloti su pre pada kontroli leta prijavili otkazivanje motora, ali iz snimka nije jasno da li je reč o oba motora ili samo o jednom.

Komentari (5)

Moja savest

25.05.2020. 18:48

Oba motora su mogla odkazati samo radi neimanja goriva . Neizvlaćenje točkova ne može biti razlog za pad , jer je radi toga imao avion još veću i bolju plovnost ! Ko im je branio i imali su dosta vremena , da spuste točkove i na visini od 240 fita. 30 sek do tač dauna .

Stručnjak, nisi pročitao članak

26.05.2020. 05:26

@Moja savest - Probali da slete - zaboravili spustiti stajni trap - probali ponovo da uzlete ali su ipak dodirnuli pistu i oštetili motore - zbog oštećenih motora nisu mogli dostići visinu - srušio se avionSve što si napisao je stručno, tačno, precizno i nema ama baš nikakvog smisla.

zigi

25.05.2020. 19:11

Price za malu djecu, istragu vode ameri a radi se o avionu boing americke proizvodnje.