Protesti u Španiji zbog mera protiv korona virusa: Desničari u koloni vozila traže ostavke Vlade (FOTO)

Tanjug

23. 05. 2020. u 15:45

Протести у Шпанији због мера против корона вируса: Десничари у колони возила траже оставке Владе (ФОТО)

AP Photo

Širom Španije održani su protesti u automobilima u organizaciji krajnje desne parije Voks, na kojima su građani pozvali premijera Pedra Sančesa i njegovog zamenika Pabla Iglesijasa da podnesu ostavke
Širom Španije održani su protesti u automobilima u organizaciji krajnje desne parije Voks, na kojima su građani pozvali premijera Pedra Sančesa i njegovog zamenika Pabla Iglesijasa da podnesu ostavke zbog načina na koji su upravljali krizom izazvanom korona virusa.


Hiljade automobila iz kojih su svirale sirene i vijorile se španske zastave provezle su se danas kroz Madrid i druge gradove, navodi Rojters.


Treća po veličini partija u španskom parlamentu, koja zahteva da se vladajuća koalicija predvođena socijalistima povucite sa vlasti, pozvala je ljude da na ulice izađu u automobilima, kako bi ograničili mogućnost širenja infekcije, prenosi Gardijan.


Voks optužuje premijera Sančesa za "drakonski" odgovor na epidemiju korona virusa, u kojoj je u Španiji preminulo više od 28.600 ljudi, a zaraženo je više od 234.000.AP Photo


Ta stranka navodi da su mere vlade rezultirale "nezaposlenošću i bedom".


AP Photo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije