Dvojica Barana pred tužiocem zbog napada na sveštenika: Jedan krivično, drugi prekršajno

NovostiOnline/B.D.

23. 05. 2020. u 14:36

Двојица Барана пред тужиоцем због напада на свештеника: Један кривично, други прекршајно

Foto Depositphotos

Svešteniku Nikoli je grupa mladića došla ispred doma, počela da urliče, viče, preti
Bar - Baranin S.K. (20) koji je osumnjičen da je 21. maja napao sveštenika Nikolu Radovića u Baru krivično je procesuiran i prema saznanjima “Novosti” u Osnovnom državnom tužilaštvu njemu se na teret stavlja krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Istog dana policija je u Baru identifikovala S.K. koji je osumnjičen da je pretilo svešteniku i pokušao da ga napadne.


-Postupajući po prijavi N.R., sveštenika crkve Sveti Nikola u Baru, operativnim putem policija je došla do saznanja da je u incidentu koji se dogodio 21. maja u kasnim večernjim časovima, učestvovala još jedna osoba. Daljim intenzivnim operativnim radom policija je utvrdila da je oštećenom upućivao uvrede i A.L. (23) iz Bara, navodi se u sapštenju Uprave policije i dodaje: “Nadležni tužilac koji je upoznat sa događajem se izjasnio da u radnjama A.L. nema elemenata krivičnog dela. Protiv A.L. je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 7. Zakona o javnom redu i miru“.


Povodom incidenta oglasila se Mitroplija Crnogorsko-primorska i u saopštenju se pored ostalog navodi da je napadnut sveštenik Nikola Radović ispred Parohijskog doma u Baru što pokazuje da je bezbednost episkopa i sveštenika u Crnoj Gori ozbiljno ugrožena.


-Svešteniku Nikoli je grupa mladića došla ispred doma, počela da urliče, viče, preti. To je izazvalo uznemirenje naročito kod male dece i supruge, Na molbu oca Nikole da se raziđu i idu svojim putem, počeli su da mu psuju srpsku majku i da mu prete, pominjući da popovi ubrzo više neće moći po Crnoj Gori da se šetaju. navedeno je u saopštenju MCP.


Mitroplija Crnogorsko primorska je pozvala sve u državi, a naročito one koji su najodgovorniji, da prestanu sa gonjenjem Crkve, episkopa, sveštenstva i vjerujućeg naroda.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije